Att bära klackring

Academy Livsstil

Att bära klackring

Klackringen är en klassisk ring med anor lång tillbaka i tiden. Den platta ytan skiljer sig från den traditionella vigsel- eller förlovningsringen. En klackring kan både bäras till vardag eller fest. Kan både vara slät eller ha både gravyr, infäst sten eller med vapensköldar av olika slag.
Författare: Gustav Burman

Klackringens långa historia

Enda sedan människans historia har utsmyckning av olika slag använts. En del av detta var att kunna ha med sig reellt värde om föremålet var av guld, silver eller med dyrbara ädelstenar. Guld och silver har visat sig hålla och bevara värde över tid.

Den platta ytan är utmärkt för att gravera eller fälla in ädelstenar eller vapensköldar. Det var vanligt för den som var adlig att ha sitt vapenmärke på sin klackring. Signetringen var just en sådan ring med gravyr som kunde användas för att signera ett dokument genom att göra ett avtryck med ringen.

Svartvit bild med inzoomad klackring i stål

Genom att gravera din klackring fäster du din historia till din ring som du bär med dig. Genom historien har många ringar gått vidare i arv från generation till generation.

Hur bär man klackringen bäst?

Självklart är det du som avgör hur och på vilket sätt du bär din ring. Traditionellt bärs just klackringen på höger lillfinger. Dock är det ingen regel skriven i sten och vill du göra den mer synlig kan du bära den på höger pekfinger.

Utomhusbild med smycken och ring i guld

Klackringarna kan vara tillverkade i allt från guld, silver, platina eller fint stål som antingen är rent, pläterad åt guldhållet eller en mörk gun-metal finish.

En ring i guld eller guldfärg blir genast elegant och kan med fördel matchas med andra herrsmycken eller accessoarer i samma ton.

Om din klocka är i guldfärg passar självklart en klackring i guld utmärkt till, på samma sätt om du har en klocka i stål eller på länk. Men visst kan du även bryta dessa regler. En klackring i gun-metal blir tuff och rockig. Snyggt! Du kan både matcha och bryta av.

Man som spelar gitarr och har smycken i metall

Beroende på vilket svansföring du vill ha kan du välja  en slät och stilren klackring utan gravyr, infälld sten eller vapensköljd. Men när högtiden kommer kan det var härligt att låta den personliga prägeln göra sitt avtryck. En vapenring sticker ut och startar säkerligen många intressanta samtal och konversationer.

Man i vit skjorta och herrsmycken

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna