Att välja rätt hårtrimmer

Academy Hårvård

Att välja rätt hårtrimmer

En hårtrimmer är något som du kommer använda ofta. Därför är det bra att fundera över några saker innan du gör ditt val av hårtrimmer. Ska trimmern användas enbart till håret eller vill du kombinera den som en skäggtrimmer? Vilken budget har du? Vi hoppas att vi här ska kunna guida dig rätt i ditt val.
Skrivet av: Gustav Burman

Vilken hårtrimmer är bäst?

Den bästa härtrimmern för dig är den som kan kombinera dina olika krav på rätt sätt. Det kan vara hur du ska använda den. Vad den får kosta. Vilken förväntan du har på klippresultatet. Ett billigt alternativt runt 500 kr behöver inte på något sätt vara ett sämre val än en hårklippare för 2000 kr. Det beror helt enkelt på vad du vill få ut av din klippning.

Vad skiljer en billigare klippmaskin mot en dyrare?

Det som framför allt skiljer en dyrare klippare mot en billigare är kvalitén och livslängden. En billigare hårtrimmer från exempelvis Babyliss klipper bra och är ett prisvärt alternativ. En dyrare hårtrimmer från Oster har en helt annan livslängd än en billigare klippmaskin. Klippresultatet blir också jämnare och ofta effektivare. Det betyder att det går snabbare, luggas mindre och ger en jämn trimning av ditt hår.

Vilken hårtrimmer ska jag då välja?

De allra flesta har någon form av relation eller erfarenhet av hårtrimmers. Antingen har man varit hos en frisör och sett hur deras proffsmaskiner, från exempelvis Oster eller Moser, klipper lätt genom håret eller trimmat håret med en budgetvariant av trimmer kring 500 kr.

Generellt sätt rekommenderar vi en dyrare trimmer om du ska kombinera den både som hårtrimmer och skäggtrimmer. Ska du använda den ofta är det bra med slitstyrka. Att trimma sitt eget hår är ett billigt alternativ till att gå till en frisör.

Batteridrivna klippmaskiner är smidiga och lätta och enligt oss det bästa valet totalt sett. Det som taler emot är att priset ligger snäppet högre. Samtidigt gör du jobbet själv kan det vara värt varenda krona. De flesta märken har snarlika proffsmaskiner där tycke och smak ofta är tungan på vågen.

Om du har en proffsklippare går det snabbare, är en behagligare upplevelse och resultatet blir gediget. Kanske är det just detta som gör det så härligt med att ha en kvalitetsmaskin i kombinationen med att man sparar pengar genom att göra det själv.

Om du känner att du inte har råd med en dyrare maskin behöver du inte se det som ett nerköp att gå på en billigare klippmaskin. Många av dessa håller i ett par år och har dessutom garantier för mer än 1 år. En sak är dock säker - om du provat en dyr maskin vill du inte gå tillbaka till en billigare igen. Det ser man tydligt i vad kunder skriver om de dyrare proffsklipparna.Om du funderar på skäggtrimmer kan du läsa en guide hur du kan välja en bra trimmer för ditt skägg här. 

Här hittar du våra hårklippare och här har du våra skäggtrimmers.

Det finns också maskiner som klarar både hår och skägg. Dessa hittar du här. Tänk på att dessa blir en kompromiss kring storlek och enkelhet när det kommer till skäggtrimningsdelen. 

Har du möjlighet - investera i en trimmer för håret och en för skägget. Den nättare trimmern för skägget kan du också använda för att pusta nackhår, kring öron och övergångar. Alltså en bra kombination. 

Lycka till med ditt val!

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna