Barber and Books Rakningsprodukter

Produkttest Rakning

Barber and Books Rakningsprodukter

Barber and Books har tagit fram sina egen rakningsserie med ledande kemister och med sitt barberarteam. Här tar vi oss ann deras rakningsserie och testar den i härlig miljö, med vassa rakknivar och läckra rakborstar.
Författare: Christoffer Colliander
Barber & Books startade som just det, barberare och böcker. De beskriver sig själva bland annat såhär “Sedan 2007 har de flottaste fotoböckerna och de stiligaste männen samlats i vår lilla butik på Östgötagatan, Södermalm i Stockholm”. Numera utvecklar de även en mängd olika skägg/hudvårdsprodukter, däribland detta set.

Ett besök hos Barber and Books lämnas inget åt slumpen
Ett besök hos Barber and Books lämnar inget åt slumpen. Den grå inredningen, kabinettskänslan och en miljö som utstrålar värme och klass. 

Det är ett set som används från början till slutet av rakningen. Förpackningarna känns lyxiga. Och man får mycket av produkterna. Det som ingår är, en preshave tvål. En preshave olja, en rakkräm och en aftershave.

Preshave tvål, preshave olja och aftershave balm kommer alla i glasförpackningar, något som känns ordentligt och bra för miljön. Det som jag tycker sticker ut lite när det gäller hela förpackningen är dofterna. Det finns ingen genomgående doftprofil på paketet. Något som jag vid första test blev lite orolig över. Detta har förmodligen att göra med de olika oljorna som produkterna innehåller, då det verkar vara dessa som skapar de olika doftprofilerna. Även om dofterna är olika, så är de väldigt mild och fräsh. Något som gör att alla 4 produkterna går väldigt bra ihop.

Hela rakningsserien på bild

Preshavetvål, en fräsh doft på tvålen som är lätt att applicera och det känns som att den är riktigt bra för huden. Om man jämför med andra tvålar som används innan rakning så skulle jag säga att den inte sticker ut, utan ligger där i mitten och skvalpar. Det känns ganska så uppfriskande.

Preshaveolja, denna har även den en fräsh doft. När det kommer till oljor så finns det de som är väldigt tunna och rinannde, sedan finns det de som är lite tjockare i konsistensen. Denna hamnar någonstans mittemellan dessa ytterligheter och är i mina ögon riktigt bra. Finns en doft av pepparmint i den som tilltalar mig och som gör att jag gärna använder den.

Håkan och hantverk framför brasa
Någonstans är Håkans och Barber and Books koncept och produkter en hyllning till svensk hantverkskvalité. Svensktillverkade produkter av ledande kemister och förpackade på ett stilrent och läckert sätt. 

Vanligtvis när det gäller tvål eller kräm så kommer dessa i en plastburk. Barber & Books kräm kommer i en plåtburk som känns gedigen. Den är precis lagom stor för att bara kunna stoppa ner den blöta borsten. Bra att tänka på är att det är inte någon tvål där man behöver röra runt flera sekunder. Utan det räcker att doppa ner borsten ett par gånger. Det ska även gå bra att använda denna kräm utan borste, vilket jag kan tänka mig men inte testat. Krämen producerar ett riktigt krämigt lödder och med oljan skapas ett bra skydd mot knivbladet.

Barber and Books rakning i naturen

Efter att sköljt av ansiktet är det dags för Aftershave, balmen är precis lagom i konsistens och är lätt att lägga på huden. Den kladdar inte utan huden absorberar balmen snabbt. Huden känns väldigt bra efteråt. Innehåller bland annat trollhassel, vilket har en lugnande effekt på min hud.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea