Bästa sättet att ta bort näshår

Academy Kroppsvård

Bästa sättet att ta bort näshår

Om det finns något ställe på kroppen där hår verkligen kan verka störande för andra medmänniskor är det hår i näsan. Män är i regel längre än kvinnor. Det innebär att de har full insyn i näshålan och ett näshår som sticker ut kan lätt få alldeles för stor uppmärksamhet.

Vi har näshår av en anledning. Näshåret ska stoppa smuts, damm och annat från att komma in i svalget. Det utgör en barriär som vi absolut inte ska ta bort helt. Har du funderat på att vaxa bort näshår, sluta genast tänka på det.

När vi nu uteslutit det alternativet återstår väl i princip tre andra alternativ. Vi kan börja med att utesluta ytterligare ett, om du nu inte gillar smärta och risk för inflammation. Låt pincetten ligga och fokusera istället på att näshåren ska klippas av.

Näshårstrimmer eller trubbig sax

De sätt vi rekommenderar för att ta bort hår i näsan med är en näshårstrimmer eller en trubbig sax. Bland trimmers finns det både elektriska och manuella maskiner.

En klipette är en manuell näshårstrimmer som du antingen snurrar på eller klämmer ihop. Den klippande toppdelen, som du har stoppat in i näsborren gör då jobbet enkelt, smidigt och framförallt smärtfritt. Det finns också ganska billiga elektriska trimmers för näshår, men då är du beroende av elström. En klipette är enkel att ha med sig även på resande fot.

En nackdel med klipette och trimmers är att du inte har så mycket precision. Du kanske bara har något enstaka näshår som sticker ut. Då är det betydligt enklare att bara använda sig av en liten sax. Tänk på att saxen bör ha trubbiga ändar så att du inte sticker dig i slemhinnan inuti näsan.

Hjälpmedel för att trimma näshår

Dovo Klipette

En öron och näshårstrimmer som inte behöver ström utan kan drivas med handkraft. Lätt att använda och tar väldigt liten plats.

Gear Facial Hair Scissors

Smidig och liten sax som är perfekt för att klippa oönskade hårstrån. Saxens spetsar är rundade för att du inte ska skada huden. Vi tycker den är bäst när det gäller att klippa bort näshår eller hår på öronen.

Vaxa näshår från näsborrar

Ajaj, kanske du tänker. Men det är faktiskt sant. Näsvax är en lösning att ta till ifall man vill ha en näshårsfri näsborre. Med en vaxapplikator som fångar upp håren kring näsborrens mynning och bäddar in de i vax, kan du sedan bli av med näshåren för en lite längre tid framöver.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna