Bearded Villains

Academy Livsstil Academy Skägg

Bearded Villains

Bearded Villains startade 2014 i Los Angeles av Fredrick Von Knox. Idag finns klubben i med än 40 länder. En skäggklubb som bygger på broderskap mellan medlemmarna och deras familjer där de finns till för varandra med kärlek och stöd.
Skrivet av: Johan Jönsson

I fokus står skägget och rörelsen har ledorden: the beard - charity - family - respect - loyalty. Fritt översatt skägget, välgörenhet, familjen, respekt och lojalitet.


I Sverige finns ett par hundra aktiva medlemmar i Bearded Villains Swedish Chapter.

Swedish Chapter - Bearded Villains Sverige

Ett gemensamt arbete kring välgörenhet binder samman de olika chapter ("kapitel") över hela jorden utöver det gemensamma att bära skägg. I Sverige finns det Bearded Villains Swedish Chapter förkortat BVSC.

I den svenska gemenskapen engagerar välgörenhetsarbetet på många sätt. Det kan vara olika klädinsamlingar till dem i nöd, leksaker till barn på sjukhus, musikhjälpen, insamlingsbössor och att sprida kärlek till omgivningen.


På många platser finns lokala skäggklubbar inom ett visst chapter som i Umeå där Viktor, Johan, Mattias och Fredrik med flera är engagerade.

Johan Jönsson berättar

Jag fick upp ögonen för Bearded Villains 2016 då jag så en artikel om en skäggklubb som misstogs för att vara terrorister vid Brahe Hus. Det visade sig vara en träff för Sveriges Bearded Villains Chapter som förkortat är BVSC.

Det fick mig att undersöka mer vad BVSC stod för och insåg att deras riktlinjer om alla människors lika rättigheter oavsett politiks eller religiös tillhörighet eller sexuell läggning låg nära min egen övertygelse.


Att stå upp för alla människors lika värde, sprida kärlek och gemenskap är några av grundbultarna i Bearded Villains.

Det viktiga för oss är att kunna förbättra samhället, om så bara för de som finns runt oss eller de som är i nöd på olika sätt. I skrivandets stund finns det mer än 230 medlemmar i Sverige. Och fler medlemmar tillkommer ständigt till vår familj.

I hela världen är det lite svårare att säga exakt hur många medlemmar som finns. Men uppskattningsvis ett par tusen. Varje år träffas svenska skäggbröder för att umgås, ha roligt och dela de gemensamma värderingarna. Skäggtävlingar och annat skoj förekommer också.

Jag har inte ångrat mig en sekund att gå med i klubben. Där jag hittat värme och kärlek som kan vara svårt för män i dagens samhälle att hitta. Jag vet att det alltid finns någon som lyssnar eller finns en axel att luta sig emot om något tynger mig. Även om medlemmarna i Sverige är vitt spridda håller vi kontakten med varandra via en chatt-app.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea