Svenska  English   |   SEK EUR
Varukorg

 

Parfymolja

 Parfymolja
SliqHaq Academy

Parfymolja är ren doft som inte är utspädd med någon annan vätska eller produkt. Det gör att parfymoljor doftar även när man bara tar en liten mängd. Vanliga parfymer innehåller ofta oljor och aromämnen som spätts ut med alkohol eller andra lösningsmedel. Den koncentrerade formen gör att det är lätt att ta med sig parfymoljan på språng eller resande fot. Läs om parfymoljors egenskaper här.

Det finns inga produkter att visa i denna kategori.
 

Egenskaper hos oljebaserad parfym

Oljebaserade parfymer har inte lika lång hållbarhet som alkoholbaserade. Därför säljs de heller inte i lika stora volymer. De kan ändå hålla doftämnena fräscha i upp till ett år, så du hinner nog förbruka din parfymolja innan dess.

En annan skillnad mot parfymer innehållandes alkohol är att parfymoljor stannar kvar längre på huden. Att dra ut doftämnen med olja är en gammal metod och det finns skrifter från 300-talet före Kristus. Aristoteles lärljunge Theofrastus nämner där parfymtillverkning med olja som medium.

Fett löser doftämnen mycket bra. Om du någon gång råkat lägga en uppskuren lök eller vitlök i kylskåpet bredvid smöret vet du att det smakar lök om det sen.

Lär dig mer om parfymer i vår guide om dofter och parfymer i Sliqhaq Academy.