Få bort svettlukt under armarna

Academy Kroppsvård

Få bort svettlukt under armarna

Skrivet av: Gustav Burman

Svettlukt är något som får många att känna sig obekväma och ofräscha. Först och främst så är det inte svettet i sig som luktar utan det är bakterier som växer och gror i svetten och smutsen. Illaluktande svett beror alltid på att man varit för dålig på att tvätta sig ren. Otillräcklig rengöring under armhålan gör att man fortfarande kan lukta svett även efter en dusch.

Börja med att tvätta bort svett och smuts i armhålan

Dina fingrar kan du använda för att testa och reda ut var i din rengöring som du måste bättra dig. Om du märker att du fortfarande har svettlukt på händerna trots att du duschat är det troligtvis här du ska börja. Du måste se till att din rengöringsrutin i duschen blir bättre. Varmt vatten och en bra duschtvål är grunden.

Det finns nästan inga deodoranter som kan få bort svettlukt om inte armhålan är ren. Har du nyss sprayat på, rollat eller använt deostick kanske du tycker att du luktar fräscht. Men det finns ett enkelt test du kan göra.

Dra med dina fingrar i armhålan och dofta sen på de. Fukta fingrarna lätt före så fastnar eventuellt illaluktande partiklar lättare.

Använd bra rengöringsprodukter som löser svett och smuts

Eftersom vi svettas olika mycket på kroppen och att det från individ till individ kan variera behöver du fundera över de rengöringsprodukter du använder. Du kanske tycker att den Body Wash eller det schampo du kör med luktar gott, men rengör det verkligen bra?

American Crew har utvecklat en Body Wash som vi ofta rekommenderar kunder med problem som svettlukt under armhålan. Den har en effekt som fungerar lite likt en deodorant. Den innehåller nämligen två aktiva ingredienser som motverkar svettlukten och det är silvercitrat och melaleuca alternifolia lövolja. Det är en formula som effektivt bekämpar bakterier och dålig svettlukt i upp till 24 timmar.


En av världens bästa kroppstvättar för män! Motverkar dålig kroppsdoft och bakterier som skapar illaluktande odörer.

Skydda dig mot svett under dagen med rätt deodorant

Nu när armhålan är ren och fräsch är det läge att fundera över vilken deodorant du ska välja. De fyra vanligaste typerna av deodoranter är antiperspiranter, roll-on, deospray och deostick.

Antiperspiranter motverkar svett med aluminiumsalter som blockerar svettkörtlarna i armhålan.

Deo roll-on är ett samlingsnamn på alla deodoranter som har en kula för dosering. De är i flytande form och kan vara både antiperspiranter eller vanliga deodoranter.

Deospray i gasform eller i spraypumpform. Ett pluss med spray är att det torkar snabbt och att de är lätta att applicera. Självklart kan en deospray användas på fler ställen än enbart i armhålan.

Deostick är enkla att ta med sig på flygresor då de är i fast form. Deosticken är populära mycket tack vare att de snabbt fastnar på huden och inte känns kladdiga. Ibland kan roll-on deos kännas lite blöta och rinniga, svåra att dosera i rätt mängd. Deosticket har inte det problemet och ger stabilt resultat gång på gång.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna