Feathers Shavetter

Academy Rakning

Feathers Shavetter

Japanska Feather är kända för sina rakblad. Hela den historiska svärdskulturen finns inom räckhåll då Feather tillverkar sina produkter i Seki - kända för sin svärdssmide. Det som utmärker shavetter från Feather är den precisa kvalitén och funktionaliteten.

De tillverkas för professionellt bruk i salong och hos barberare. Och naturligtvis också för den kräsne knivrakaren därhemma. Det finns två olika modeller av shavetter, Artist Club DX och Artist Club SS. Du märket skillnaden främst i produktnamnet där det står SS respektive DX.

Japanska samurajer en del av Feathers historia

Svärdskulturen med samurajer och hantverk ligger nära Feathers vaumärkeshistoria med rötter sedan 1932. (Även om samurajsystemet upplöstes i slutet av 1800-talet finns kopplingarna tydligt i Feathers ledord och produkter.)Artist Club SS

Skaftet på Artist Club SS har en rundad topp och bladets inskjutning och den perfekta balanser ger en nära rakning och mjuk känsla. Skaftet är tillverkar av rostfritt stål och står emot både rost och slitage bra.


Här syns rundningen på shavettens huvud på Feather Artist Club SS som ger en mjuk och flexibel approach.

Artist Club DX

Den ultimata rakkniven med fokus på bekvämlighet och exakthet. Skaftet är tillverkat av rostfritt stål SUS316. Har en hög moståndskraft mot både rost och kemikalier. Denna modellen är till för den som inte vill ha den rundade formen som Artist Club SS erbjuder, utan en mer rak och direkt attack av rakbladet mot huden.


Artis Club DX ger en mer direkt attack - på bilden syns varför om du jämför med bilden för Artist Club SS.

Olika Feather-shavetterOvsett vilken typ av shavette du väljer kommer du åt alla Feathers professionella shavetterakblad. En bra start är att börja med Artist Club SS och som steg 2 testa Artist Club DX. Det är inte säkert att du kommer uppleva en gigantiskt skillnad.

Desinficera och underhåll din Featherkniv

Alla delar som inte är i trä kan desinficeras med etanol eller genom kokning upp till 135 grader. Använd inte natriumhypoklorit när du desinficerar din shavette från Feather.Vad skiljer olika Featherblad åt?

Alla blad från Feather har sina olika karaktärsdrag. Det finns en tanke bakom varje rakblad hur det är konstruerat, slipat och skapat. Hållbarheten mellan olika featherblad kan skilja åt från det klassiska 3-6 rakningar ända upp till 12 rakningar enligt Feather.


Rakbladet har en stor betydelse hur din rakning blir. Sedan är det vilken shavette du använder, kraft, fart och teknik som styr.

När ett rakblad skapas genomgår det en mängd olika steg som tar fram olika egenskaper i metallen. Det handlar om värme och kyla, härdning och olika coating som läggs på.

Själva råmaterialet är obrukbart och böjbart från start. Allt eftersom tillverkningsprocessen fortgår skärps bladet, eggen och rakbladet får sin spröda karaktär. Precis som det japanska svärdet som slipas och behandlas i olika steg.

Coating är vanligt för att göra rakbladet mjukt och behagligt att raka med samt förlänga och jämna ut livslängden på rakbladet.


Om du inte har rakat dig med Feathers shavetter tidigare rekommenderar vi att du börjar med AC Professional Blades PB-20 som är ett bra standardblad för alla olika skäggtyper. Du kan också börja med AC Proguard Blades som har skyddande trådar som skapar ett mellanrum mellan eggen och huden.

AC Professional Blades PB-20

Professional blade är ett utmärkt allroundblad tillverkat i 316 rostfritt stål. Tjockleken är 0,254 mm och du får en egg som beter sig något som en 4/8 eller 5/8 rakkniv.

AC Professional Proguard PG-15

Proguard blade är ett blad som är skapat för komfort och säkerhet. Med sin rundade egg med skyddande trådar skapas ett mellanrum som minskar trycket mot huden. Bladets tjocklek är 0,15 mm. Med det skyddande proguard-trådarna blir det 0,35 mm.

AC Professional Light Blade PL-20

Light Blade är ett blad som är skapat för dig som har medel till tät skäggväxt. Tjockleken på bladet är 0,254 mm. Är tänkt ska påminna om en 4/8 till 5/8 rakkniv.

AC Professional Super Blade PS-20

Super blade är utvecklad för att orka raka genom lite grövre och tyngre skäggväxt. Tjockleken är 0,31 mm och blir mer lik en 6/8 eller 7/8 rakkniv.

AC Professional Soft Guard Blade PSF-15

Soft guard blade har ett vågigt skydd som skapar en mild känsla. Bra för dig med känslig hy. Tack vare det vågiga skyddet minskar trycket mot huden och skärmotståndet. Tjockleken på bladet är 0,15 mm. Total tjocklek med skyddet blir det 0,35 mm.

Feather shavetterakbladSammanfattning

För dig som är ny har det mindre betydelse om du väljer en Feather Artist Club SS eller DX. När du blir mer van och bekant kommer du märka en viss skillnad mellan dessa två modeller.

Du kommer utan tvekan märka störst skillnad mellan olika shavetteblad. Japanese style är tänkt ska påminna om kamisorirakkniven med sin speciella stil. Feathers shavetter är något för dig att utforska som gillar shavettens förutsägbarhet.

Vill du ha en robust shavette som är pålitlig och av hösta kvalité. Det är en fröjd att ladda shavetterna från Feather genom den enkla injektionslösningen.

Mühles shavette

Feather har länge dominerat med sin byggkvalité och finish. Nu finns det alternativ som matchar den kvalitén och dessutom är kompatibel med vanliga dubbelrakblad i dess formen. Här ovan en version från Mühle.


>> Läs mer om Mühles shavette i rostfrittstål som kan använda dubbelrakblad och singelrakblad här!

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea