Fixa dig till sommarfesten

Academy Livsstil

Fixa dig till sommarfesten

Sommarfester och härliga middagar. Fester som aldrig tar slut. Sommaren är som en enda stor festlighet där vi får njuta och omfamna livet. Ibland hinner vi knappt ladda om innan vi ska iväg till det där bjudningen eller kanske daten? Här kommer tips och inspiration till dig som ska gå på fest. 
Författare: Gustav Burman

Fräsch hela kvällen

Få saker är viktigare än en bra deodorant. På sommaren svettas vi mer och behöver något som kan hålla dig fräsch. Om du hinner duscha gör det innan fest. Avsluta gärna med kallt vatten för att piggna till ordentligt. 

Om du inte hinner duscha eller tvätta ansiktet kan du göra en enkel touch upp med en bomullsrondell och ett ansiktsvatten. Efter att du baddat ansiktet svep förbi nacke, hals och öron. 

Värmen gör att vi lätt blir svettiga i ansikte och på kroppen. Ett talkpuder kan hålla bidra till att hålla dig fräsch på delar av kroppen där du lätt svettas och kanske upplever obehalig odör. 


Slipp den feta känslan

Med en ansiktskräm som mattar ner slipper du en överdrivet fet känsla i ansiket. Om du har tänkt att bli fotad gäller det att kanske pudra ansiktet något. Ett ansiktspuder är enkelt och kan ha en maskerande funtion och jämna ut din hudton. 


Skägget och rakningen

Sommaren är mindre torr jämfört med vinterhalvåret. Därför behöver du inte lika mycket återfuktning denna tiden på året. Använd ett skäggkräm. Den gör skägget mjukt och lent samt ger också huden under viktig omvårdnad. Fördelen med skäggkrämen är att den inte är lika fet som skäggoljan vilket kan vara en fördel när du ska på fest. Fastnar mat i skägget eller om du känner dig ofräsch - använd då smidiga skäggservetter från Proraso. 

Rakning före festen

Om du vill raka dig, gör det gärna några timmar innan för att huden ska hinna lugna ner sig något. Kanske du skulle testa en kallvattensrakning. Det innebär enkelt att du rakar dig med kallt vatten istället för att bygga upp värme kring din rakning. Svalkande och skönt. Avsluta gärna med en alkoholbaserad aftershave splasch - varför inte med kylande menthol. Sedan kan du antingen lägga på aftershave balm eller gå direkt på din ansiktskräm. 


Vilken parfym ska jag bära?

Vad inte blyg och tänk inte allt för mycket på din omvigning. Det är du som ska trivas med doften du bär. Om du trivs och känner dig tillfreds kommer du att utstråla detta på ett positivt sätt. Det är det viktigaste. 

välja rätt parfym

Men visst citrus, blommor och sensuellt är nog det många vill förknippa med sommarfesten. Vem vet med du kommer att prata med eller träffa under festen? 
Ta ut svängarna - det är inte varje dag som det är fest och inte heller sommar. 


Lyft stilen med en läcker klocka

Fest är fest. Då får gärna blänk och elegans framhävas. Dressklockor eller kocktailklockor kan verkligen lyfta din look. Om du vill bära din vardagsklocka, se då till att den inte är smutsig eller känns risig. Om du har stållänk kan du lätt rengöra den med tandborste, tvål och vatten.

Klockan till sommarfesten
Om du har den på läderarmband eller fabrik, varför inte switcha till något som sticker ut eller känns festligt? Meshband är elegant och fräscht. Ett snyggt läderarmband ger din klocka elegans.Solbränd hud och guld hör ihop. Idag finns det tåliga herrsmycken som har en kraftig legering som ser ut som guld och som sitter på rostfritt stål. Dessa är ett prisvärt alternativ för dig som vill lägga pengar på äkta guld eller helt enkelt inte vill springa runt med guld på grund av rånrisk. 

Vissa fester tar aldrig slut eller kanske övergår till en ny fest och dag. Du kan alltid fräscha upp dig med en tandborste och tandkräm. Spraya på dig ett ny omgång parfym och kanske göra en touch up i ansikte och hy.
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna