Fougère parfymdoft

Academy Livsstil

Fougère parfymdoft

Fougère - det franska order för ormbunke eller fern som det heter på engelska. En grön doft som klassas in både i citrus- och trädofterna. Den första fougere-doften skapades 1882 av parfymören Paul Parquet, "Fougère Royale" och blev en ny trend inom parfymeri. 
Författare: Gustav Burman
Mr Parquet var den första som extraherade syntetisk coumarin med urspring från tonkabönan. Tanken var att doftnoten skulle slå mot den kvinnliga publiken, men blev snabbt populär bland männen.

Fougèreparfym zoombild
Fougére är det franska ordet för ormbunke och är naturligt grön i sin karaktär.

Idag är fougère-dofter i parfymer och eau de toilette mest förknippat med maskulin parfym. Den fina med dessa dofter är att de har en klassisk ådra och grundton men kan skapas med en tvist. Oftast brukar klassisk ormbunksdoft innehålla lavender, coumarin och ekmossa för att skapa en bra balans. Men kan också kombineras med citrusnoter från bergamott samt galbanum och vetiver.

Agua Fougère Claus Porto
Claus Porto med sin Agua Fougère har valt geranium i sin tolkning av doften.


Floris London Fougère parfym vid skrivbord
Floris London med sin Vert Fougère (mörk ormbunke) har något djärvare anslag än Claus Porto. Bergamott på toppen med lavender - helt enligt skolboken. Rökigare och mörkare. En doft med stark karaktär.

Fougère fångad i tidlöst sammanhang
Gemensamt för många fougèreparfymer är att de är mångsidiga och kan fånga en bred publik i sitt uttryck. Det tidlösa finns där, men kan skapas tillsammans med en modern touch och tolkning.


Fougèreparfymer hos SLIQHAQ

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea