Gör dig redo för sommaren

Academy Livsstil

Gör dig redo för sommaren

Knappt hinner vi ställa om så är sommaren här! Förväntningar och upplevelser ligger framför oss. Hur blir man redo att ta sig an denna underbara årstid? Hur gör du för att ladda inför sommaren?
Författare: Gustav Burman
Sommaren står vid dörren och det är hög tid att fundera över både semesterplaner, byggprojekt eller andra saker som vi gärna vill hinna med. För sommaren är kort och ju längre norrut du bor desto kortare och mer intensiv blir sommarperioden. Lite beroende hur våren har varit blir också de mentala förberedelserna för sommaren. En kall och seg vår eller en sprakande april/maj har stor betydelse för hur vi hinner ställa om från vinter/vår till sommar i full blom.

Vinterpäls av?

I takt med att kläderna åker av kommer kroppen fram. Men ska pälsen av eller vara på? Den frågan är det du som avgör bäst. Sommaren är ju tiden när vi ska ta ut svängarna lite. 

Barberare som sätter skägglinjer
Ett besök hos barberaren kan innebära att du både för hjälp att hitta en lagom längd på ditt skägg, men också att du hittar linjerna som passar ditt ansikte. Ett kort och tajt sommarskägg kan både vara skönt och se väldigt snyggt ut. 

För dig som brukar raka dig regelbundet kanske ska spara ut ett sommarskägg eller lägga till med ett fräckt skäggstubb. En bra skäggtrimmer gör det enkelt att hålla längder och skägget i trim. Dessutom kan det ju vara idé att trimma ner lite kroppshår eller rent av raka hela eller delar av kroppen. 

Produkter som håller kroppshåret i schackPar som håller om varandra på en sommaräng
Den svenska sommaren kan bjuda på omsom vin och omsom vatten. Vem har inte suttit och huttrat på midsommarafton i kanske både reng och rusk och undrat vart sommaren tagit vägen. Även om vi både önskar och planerar för sol och värme får vi alla vår beskärda del av den ibland ganska svala och ostadiga svenska sommarvädret. 

Hantera värme och sol

Den varma årstiden kan också vara påfrestande. Vi svettas mer och för någon kan värme också vara besvärande. En bra deo eller produkter mot svettningar kan komma väl till pass.

Tänk på att regelbundet smörja in din hud med solskydd. Det även när du börjar få lite sommarbränna. Solskyddsfaktor minskar risken för hudproblem och skyddar hyn mot solens skadliga och nedbrytande strålar. Hur härlig solen än är och ger oss möjlighet att bygga upp D-vitamin är den också något som påfrestar och också kan skynda på rynkor och det som blir synligt i ansiktet. 

Vi vårt sortiment hittar du både behagliga krämer för ansiktet som inte känns allt för feta och kladdiga samt även solskyddsprodukter för renrakat huvud.

Solglasögon och keps/solhatt är ett bra sätt att skydda sig när du är starkt exponerad mot solen. Och solglasögon gör att ögat blir mindre andsrängt och utsatt. Kanske kan det gör att visa ögonproblem som ibland kan debutera lite högre upp i ålder skjuts något på framtiden. Det låter inte helt omöjligt.

Hårklippning med maskin på sidorna
Att hålla rent runt öron/nacke är inte bara en hygienfaktor utan desto svalare och skönare när sommarens värme slår till. Lägg till ett svalkande hårvatten med kylande menthol. 

Bra produkter för sol och värmeSe över doftgarderoben

Precis som när sommarkläderna ska inventeras och ses över kan det vara läge att om sommardofterna sitter? Av naturliga skäl är det gärna mycket citrus, blommor och lätta dofter. Men glöm inte bort att det går helt utmärkt att smyga in lite murrigare dofter framåt sommarkvällarna eller när du ska värma dig.

Varje sommar är unik och nya minnen skapas. Om du verkligen vill skapa starka minnen och knyta det till en doft - då är det läge att köpa en ny härlig sommarparfym. Då kan du låta ditt doftminne och dina upplevelser bindas ihop. Och när du sedan känner på doften igen kommer dessa härliga minnen tillbaka och känslan du hade. 

Spännande dofter inför sommarenSnäppa upp din outfit

Med små enkla medel får du nytt liv i din vanliga look. Om du bär klocka är det hög tid att byta ut det där läderbandet som börjar se sunkigt ut. Eller helt enkelt swappa över till ett svalt och skönt natoband. Val av färger - tänk sommar! Varför inte häkta på ett snyggt ljust/vitt läderarmband på din klocka. På tygband är det snyggt med färglatt mot sommarbrun hy.

Klocka med ljustgrönt läderarmband

Färglatt och ljust. Med Hirsch quick-release byter du enkelt band på din klocka utana att behöva något verktyg. Dessutom finns det läderband som har ventilerat gummi på undersidan och på ovansidan snyggt läder. TIGER, GEORGE, JAMES, PAUL och ROBBY har denna unika funktion. 


Svart jeanstyg på modell och accessoarer

Svart och guld gör sig utmärkt. Kavla upp och visa lite underarm. Guldlänkar i alla dess former hör verkligen sommaren till!


Att kombinera kulband, metall och läder skapar nya och spännande konstellationer. Kan lyfta vilket look som helst!


Seiko 5 klocka mot sportig bakgrund

Seiko 5 sport är ett självklart och ledigt val på sommaren. Med dykarring blir det en nivå upp, utan nättare och en slankare form. Möjligheterna på läderband, stållänk meshband och natoband är oändliga. 

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna