Gula rakningsserien från Acqua di Parma

Produkttest Rakning

Gula rakningsserien från Acqua di Parma

Acqua di Parma har precis i skrivandets stund släppt en ny rakningsserie Collezione Barbiere som utgår från den klassiska Coloniadoften. Produkterna är av hög klass och vi jämför och testar dem mot de tidigare diskreta bruna rakningsprodukterna från Acqua di Parma. Vad skiljer och vad känns igen? Vi försöker svara på allt detta i denna artikel.
Skrivet av: Niclas Gudmunsson

I serien finns det den klassiska rakkrämen som du löddrar med rakborste och rakoljan som mjukar upp skägg och hud och ger ett extra skydd mot den vassa eggen när du rakar dig. Eftervården består av en lättvikts aftershave lotion som är mitt emellan kräm och flytande form. Lätt att applicera efter du rakat dig.

Det uppenbara som man ser om man går in i en butik är den nya färgen som man har på flaskorna, de sticker verkligen ut i hyllan bland alla de andra raktillbehören. Doftnoten är något uppdaterad med en något sportigare ton. Den äldre doften var enligt mig utdaterad och lite tråkig.

Collezione Barbiere rakolja - Denna kan jag inte riktigt hitta någon skillnad på alls, mer än den uppenbara nya fräscha flaskan som den kommer i samt att doften har uppdaterats till den nya lite sportigare doften. Flaskan har en mycket trevlig pipett funktion inbyggd i korken som man doserar ut oljan med.

Då jag enbart rakar mig med rakkniv så tycker jag att olja blir kladdigt och gör att rakresterna fastnar på rakkniven, men annars gör den ett bra jobb och den har en mjuk mild doftnot som tilltalar mig väl.

Acqua di Parmas rakkräm löddrar snabbt och ger en krämigt lödder. Själva koncistensen på rakkrämen är aningen mot en raktvål.


Collezione Barbiere rakkräm - (jag vet inte riktigt varför man kallar den rakkräm, för enligt mig är den relativt hård) Här har man uppdaterat formulan lite känns det som. Det är samma med denna förpackning som med de ovan, man har uppdaterat med ny fräck färg på burken, även doften är uppdaterad.

Men här känner jag skillnad på hur man kan vispa fram ett gött lödder som håller längre än den gamla varianten. Den äldre modellen fick jag löddra om mitt ansikte när jag kommit ⅔ in i rakningen, det behöver jag inte göra med den nya. Glid och prestanda känns likadana i övrigt.

Collezione Barbiere aftershave balm - Denna har man gjort något med som man lättare kan urskilja, förutom att denna flaskan också har bytt färg från brun till gul. Här kan jag tycka att den äldre modellen av samma kräm var lite kladdig och ville inte riktigt absorberas av huden som den nya modellen gör. Denna nya balmen tas upp snabbt av huden och man känner sig riktigt fräsch efteråt. Dofterna på denna är mycket trevlig och tar inte överhanden om man skall ha någon annan doft på sig. Doften försvinner relativt snabbt vilket är lite synd.

Sammanfattningsvis tycker jag att ADP har gjort en bra uppdatering på sin linje produkter, den nya gula förpackningen samt doftnoten känns som ett steg i rätt riktning om man skall hänga med alla tvålar som poppar upp med alla möjliga namn mm. Här har man ett välkänt klassiskt märke som verkligen levererar.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea