Historien om Eton College och Taylor of Old Bond Street

Academy Rakning

Historien om Eton College och Taylor of Old Bond Street

Eton College grundades 1440 av Henry VI som "Kynge's College of Our Ladye of Eton besyde Windesore". I början av 1990 fick Taylor of Old Bond Street en både hedrande och spännande förfrågan från Eton College som senare blev grunden till den blå serien Eton College Collections.
Författare: Gustav Burman
Henrys mål och önskan var att främja kunskap, något som låg honom varmt om hjärtat. Han gav stöd till 70 st fattiga pojkar som blev kända som King's Scholars och fick sin utbildning bekostad. De andra pojkarna kunde också få gratis utbildning, men fick betala för uppehållet på internatskolan.

Colleget skulle drivas av en prost och 10 stipendiater och en skolmästare skulle övervaka utbildningen. Det fanns ett kapell och en kör. Allt finansierades av Henry VI genom att ge en stor mängd mark, rättigheter och förmåner som exempelvis rätten till svanar på floden Themsen.

Skolan ligger ungefär 1 timmes körning från centrala London i Windsor, inte långt från slottet Windsor.


En hedrande fråga och uppdrag från Eton College

I början av 1990-talet fick Taylor of Old Bond Street, som var en välkänd destination på Jermyn Street i London, en konkret fråga från Eton College. Frågan var enkel och rakt formulerad. Kan Taylor of Old Bond Street låta er barberare öppna en barbershop och herrfrisering vid Eton College?

Att just Taylor of Old Bond Street fick frågan är inte särskilt konstigt. Butiken och barberarsalongen på Jermyn Street var en populär destination för kungligheter och socitetens män i London. Endast ett stenkast från Buckingham Palace.

Sagt och gjort, Taylor of Old Bond Street startade upp verksamheten vid Eton College. Prins William startade på Eton College 1995 och Harry startade 1997. William och Harrys kompisar klippte sig i salongen, men inte William och Harry. Kanske av säkerhetskäl och integritetsorsaker kan vi spekulera.

Queens platinum jubilee
Bild från Drottning Elisabeths Platinum Jubileum utanför Buckinham Palace.

Skapandet av Eton College Collection

Under tiden på Eton College fick Taylor of Old Bond Street skolans tillåtelse och rättigheter att skapa en produktserie med samma namn: Eton College Collection. Målgruppen var den yngre generationen med härliga citrusackord mot blommiga noter och en varm bädd av patchouli.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea