Hudvård för hösten

Academy Hudvård

Hudvård för hösten

Hösten är en härlig tid på året när vi åter kommer in i gängorna och vardagslunken. Vädret blir kallare och ställer andra krav på både klädsel och att vi anpassar oss till höstens klimat. Här kommer konkreta tips och råd hur du kan ta hand om både dig själv och huden. Att känna sig frisk och fräsch även under hösten är en skön känsla!
Skrivet av: Gustav Burman

Hösten är här! Efter sommaren får många problem med torr och livlös hy. Det beror bland annat på att luften blir svalare, vi tillbringar mer tid inomhus där luften är torrare. En ansiktsskrubb är bra för den får igång blodcirkulationen och tar bort döda hudceller.

Det finns milda ansiktskrubbar för dig med känslig hy som exempelvis LEA Activated Charcoal Face Scrub. Och lite tuffare skrubbar som mer mekaniskt rengör din hud. Viktigt är att inte stressa huden för mycket när du använder skrubbkrämer för ansiktet. Använd ett lätt tryck på handen när du rengör.

Om det var länge sedan du använde en ansiktsmask så kan det vara läge att göra det nu. Den rengör på djupet och lyfter upp smuts som kan vara svårt att få bort med din vanliga ansiktstvätt. Perfekt att göra till helgen när tid ofta finns. Du kommer garanterat att märka skillnad efteråt. Tänk på att alltid återfukta efter du använt skrubb eller mask i ditt ansikte.

Ett ansiktsserum är en produkt som du lägger under din vanliga återfuktare eller nattkräm och som tränger djupare ner i huden. Det ger din hy den boost den kan behöva på höstkanten.

Man som applicerar ansikstserum

Ett tips är att se över dina produkter för rengöring och återfuktning när hösten och vintern kommer. Generellt så är fetare krämer och mildare rengörare att rekommendera eftersom dessa återfuktar mer och torkar inte ut din hud lika mycket.

Det gäller att behålla hudens naturliga oljor samtidigt som du får bort smuts och föroreningar som landat på din hud från luften.

Uppiggande hudvårdsprodukter för hösten

Få hudvårdstips från din barberare

Ett besök hos barberaren är ett utmärkt sätt skämma bort sig själv. Där kan du ofta få enklare ansiktsbehandlingar, behandlingar för både hår, skägg och rakning. Tänk på att barberarna sitter på en massa kunskap som de mer än gärna delar med sig.

Det är svårt att jobba hela dagarna utan att ta intryck och reflektera över den mängd med kunder som passerar och de olika förutsättningarna som kan finnas. Fråga din barberare om tips och råd kring din hudvård, rakning och skäggvård.


Ge huden i skäggbotten en boost i höstmörkret

Du måste inte gå till barberaren för att kunna ta hand om dig. Men det är en fantastisk miljö av avkoppling, atmosfär och allt inom det som får oss att må bra. Skägget påverkas precis som håret av väder och vind.

Hösten kommer med kyla och en del upplever att skägget och skäggbotten blir torrare när hösten kommer. Tänk på att du också har hud under skägget som behöver omvårdnad. Låt skäggolja, skäggkräm och de återfuktande produkterna komma ner på djupet.

Använd gärna kam och borste för att distribuera produkterna jämnt och på rätt ställen. Undvik starka tvålprodukter i ansiktet som kroppstvålar och hårschampo. Använd en mild rengörare och skäggschampo som rengör skägget och huden under utan att torka ut din hy.


Hot Beard Oil Treatment är en varm skägginpackning med lite tjockare oljor som vårdar och tillför extra fukt till ditt skägg. En sann lyx med varma och kryddiga dofter!


Vårda huden efter rakning

Rakning sliter på din hud. En bra after shave balm lugnar din hy och återfuktar den på samma gång. Om du upplever att din vanliga after shave balm inte riktigt räcker till att återfukta så kan du med fördel komplettera med din ansiktskräm.

Du märker om din hud känns törstig eller stram. Det är ett tecken på att den behöver mer fuktighetskräm. Om du använder aftershave med alkohol är det att rekommendera att följa upp med en hudkräm för ansiktet.

Alkohol har en negativ effekt att den torkar ut huden något. Därför passar det bra med kräm efter att aftershave splashen har dödat bakterier och annat som kan orsaka problem efter rakning.

Även om du bara rakar linjerna kring ditt skägg är återfuktning och ett bra rakmedel viktigt. Varför inte använda Skin Food från Geo F Trumper som både ger glid och återfuktar. Rik på glycerin. Den kan du använda stand alone både före och efter rakning. Är dessutom relativt genomskinlig och du ser var och hur du rakar dig. Trumpers skinfood kommer i flera populära dofter som Sandalwood, Eucris, Spanish Leather och Extract of Limes

Huden som själens spegel

Huden sägs vara själens spegel eller mera vetenskapligt din hud är kroppens största organ! När hösten kommer tycks dagarna blir kortare och vi tenderar att vara mer inomhus. Just nu är det extra viktigt att få i sig frisk luft och motion i den mån det går att få till i ditt liv.

Varje minut i rörelse, promenad som fysisk aktivitet, har en enorm inverkan på ditt mående och din hälsa. Både på kort och lång sikt. Detta i kombination med att vi blir vad vi äter gör dessa enkla saker viktiga inte bara för kroppen utan även för huden som får sin näring direkt från kroppen.

Ät varierat, vätska upp din kropp under dagen och ta dig ut så ofta du kan.

Unna dig själv och din kropp en lyxig tillvaro. En skön dusch eller ett bad med olja och härliga kroppsprodukter ger en fin känsla och en stunds avkoppling i en ofta stressad vardag. Undvik torr hud med en återfuktande body lotion.

Ta tillvara på dina stunder som du får och låt dem fylla på dig med energi och livsglädje. Mår kroppen bra, ja då mår huden bra. Och vice versa. Börja i båda ändarna.

Mår du bra - utstrålar du naturlig skönhet och välmående!

Tips: Glöm inte bort dina läppar! Huden på dina läppar är tunnare än någon annan stans på kroppen och det bildas lätt sprickor och små sår. Ett bra tips är lipbalm för nariga och torra läppar, som har en lugnande och läkande effekt.

Unna dig något i höstmörkret

Ibland kan det behövas något extra i tillvaron. Vad kan vara bättre att unna sig något som du kan bära med dig på dagarna?

Mayfair cologne
Hösten innebär ofta många nyheter - inte minst på doftfronten. Nu är tid att både drömma sig tillbaka till härliga sommarminnen. Men också att blicka framåt ta sig ann hösten och den krispighet och klarthet som helt plötsligt infann sig. 

Zafferano
Hösttiden innebär att vi på ett naturligt sätt kan börja plocka fram de något mörkare och murrigare dofterna. De tillför värme och spänning. Zafferano från Acqua di Parma är ett bra exempel på en fräsch doft i kombination med mörkare undertoner.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea