Hudvård för män

Academy Hudvård

Hudvård för män

Varje dag utsätts din hud för smuts, föroreningar, väder och vind. Även din rakning sliter på din hud och en torr inomhusmiljö. Därför är det viktigt att din hud blir ren och får den näringen den behöver. Genom att använda produkter som är anpassade efter din hudtyp som man så håller du din hud fräsch och hindrar för tidigt åldrande eller andra hudproblem. En enkel hudvårdsrutin är grunden i all hudvård för män.
För oss på SLIQHAQ är kunskap och rätt produkter nyckeln till en bra hudvård. Hela vårt sortiment av manliga hudvårdsprodukter hittar ni här.

Rengöring av huden

Olika hudtyper kräver olika behandling. Läs om de olika hudtyperna och hur du kan hitta din hudtyp. Vanlig tvål har en tendens att torka ut huden eftersom den är basisk och har ett högre pHvärde än din hud. Uttorkad hud producerar mer talg som kan resultera i irritation och finnar. Använd en ansiktstvätt som är anpassad efter din hudtyp. Ett par gånger i veckan är det lämpligt att byta ut din rengörare mot en ansiktsskrubb.

En ansiktsskrubb rengör huden på djupet och tar bort orenheter och döda hudceller. Det gör att din hud blir slätare och med mindre synliga porer. En ansiktsmask är lämplig ett par gånger i månaden som ett komplement till din ansiktsskrubb. Ansiktsmasken är en rengörare som drar ut orenheter som samlats djupt i dina porer och som riskerar att täppa igen dem.

Bra rengörande produkter för din hudvårdsrutin

Förberedelse av huden

En toner är perfekt för att ta bort resterna från din rengörning eller efter din rakning. Den förbereder huden för återfuktning, stänger dina porer och återställer hudens naturliga ph-balans. Applicera din toner på en bomullsrondell och rengör din hud, ansikte och nacke.

Om du känner dig ofräsch eller flottig under dagen så funkar det alldeles utmärkt att använda din toner för att pigga upp huden och göra den fräsch igen. En toner rekommenderas särskilt till dig som har fet eller blandhy.

Man som använder ögonkräm

Återfuktning

En återfuktande ansiktskräm skyddar din manliga hud och ger den ny näring. Om sommaren brukar många uppleva att huden är mindre torr och en återfuktare kan göra att din hy blir mindre oljig På vintern när luften är torrare kan huden behöva lite mer omsorg och därför kan det vara bra att använda en något fetare återfuktare vintertid. Om du har blandhy så använd oljefri återfuktare på de fetare hudpartierna. Om du vistas i solen så finns det återfuktare med solskydd.

Återfuktande krämer efter tvätt


Specialbehandlingar

Efter att du återfuktat din hud kan du använda specialbehandlingar för huden och dina eventuella hudproblem. Det kan exempelvis vara produkter mot akne, inåtväxande hårstrån eller produkter för att motverka åldrande och rynkor samt påsar under ögonen.

Täckande och behandlande hådvårdsprodukter


Läs mer om de olika hudtyperna och hitta din hudtyp.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea