Hur vårdar man sin mustasch?

Academy Skägg

Hur vårdar man sin mustasch?

Att ta hand om sin mustasch handlar om att hålla den ren och i en snygg form. Ibland är det lättare sagt och gjort. Lär dig mer om grunderna hur du får din mustasch som du vill ha den.
Författare: Gustav Burman

1. Rengöra mustaschen

Varje dag blir både ansiktet och mustachen smutsig. Den kan vara allt från matrester, föroreningar eller kanske rinnande näsa. Håll mustaschen fräsch genom att rengöra den med en mild ansiktstvätt och eller ett skäggschampo.

Om du använder tyngre stylingprodukter i din mustasch är den skönt och nödvändigt att bli av med detta. Då behöver du ha något som kan lösa upp vax. En vårdande skäggtvätt kan ha oljor som ingrediens som gör att du lättare löser upp smuts och vaxrester. Du kan också ta någon droppe skäggolja och massera in i mustaschen för att luckra upp smuts och mustaschvaxsrester. 


Mustachen är ofta kronan på verket. Har du skägg, lägg lite energi på överläppen och låt mustachen lyfta in look. 

2. Mjukgör mustaschhåret

Skäggolja ger både din hud och din mustasch smörjning och mjukar upp skäggstråna. Det minskar risken för klåda och andra hudrelaterade problem. Skäggoljan ger din mustasch en naturlig glans. Om du inte vill ha glans eller tycker att din mustasch blir för fet med skäggolja, då använder du istället en skäggkräm.

Använd en mustaschborste och mustaschkam för att forma, borsta och fördela ut produkt i mustaschen. 

3. Styla din mustasch snyggt

Ta kontroll över din mustasch och forma den. Ett mustaschvax ger både hållfasthet och kontroll. Det finns olika mustaschvaxer. Några är mjukare och några har mer bivax i sig som gör de hårda och samtidigt ger mer stadga. 

Läs mer om hur du trimmar din mustasch.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea