Inåtväxande hårstrån

Academy Rakning

Inåtväxande hårstrån

Inåtväxande hårstrån uppstår när håret krullar sig tillbaka och växer tillbaka in i huden istället för att växa ut. Det är både smärtsamt och frustrerande. Inåtväxande hår kan uppstå efter rakning då döda hudceller kan ligga kvar och täppa igen poren där håret ska växa ut.
Författare: Gustav Burman

Ett annat namn på samma problem är rakfinnar som kommer sig av att de ter sig som röda prickar efter rakning. Det är vanligt med rakfinnar hos både män och kvinnor som rakar sig. Det kan uppstå på benen, i ansiktet, under armarna och på bikinilinjen. Förutom att de rent estetiskt inte ser bra ut kan de göra ont om det blir en böld.

Så kan du behandla inåtväxande hår

Som tur är finns det saker vi kan göra för att förebygga inåtväxande hår. Det finns särskilda produkter som innehåller acetylsalicylsyra lämpliga att behandla dina besvär med. Genom att använda en ansiktsskrubb ett par gånger i veckan motverkar du att det bildas inåtväxande hårstrån.

Behandlande produkter för inåtväxande hårstrån

  1. Rengör huden med cirkulära rörelser med en ansiktstvätt för män.

  2. Värm upp din hy genom en dusch eller använd en varm/våt handduk innan du rakar dig. Värmen/ångan gör att din hy blir mjukare och att håret reser sig mot ytan på din hy.

  3. Använd en ansiktsskrubb i cirkulära rörelser tills att hårstrået förhoppningsvis blir frilagt. Om området är infekterat ska du inte använda en ansiktsskrubb. Ta en pincett och dra försiktigt i hårstrået om det behövs så att det blir frilagt. Ryck inte bort det.

  4. Raka ytan.

  5. Desinficera huden med en antibakteriell lösning.
Att försöka motverka uppkomsten av inåtväxt hårstrå är det bästa sättet att hantera problemet!

När du rakar dig är det viktigt att du har ett bra lödder, ett vasst rakblad och att du jobbar med att reducera din skäggväxt. När väl du är färdig är det viktigt att du får bort allt lödder och förbereder huden med en toner innan återfuktning.

Spetsig pincett och skrubb bra att använda

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea