Inspiration från Havanna - Kuba

Academy Livsstil

Inspiration från Havanna - Kuba

Havanna och Kuba har inspirerat och förtrollat många med sina exotiska miljöer och historiska vingslag. Den magiska strandpromenaden El Malecón och rötter från kolonialtiden.
Författare: Gustav Burman
Havanna eller La Habana är Kubas huvudstad och grundades av den spanska conquistadoren Diego Velázquez de Cuéllar redan år 1515. Platsen var då på Kubas södra kust. Staden blev sedan flyttat till sin nuvarande plats 1519, på den nordvästra kusten. Havanna var navet i den spanska kolonialmaktens välde och tjänstgjorde som hamn åt alla råvaror som utvanns och sedan skeppades vidare till Europa. 

Kustlinje på Kuba
Gamla bygnader som bär med sig historia. Något slitet, men ändå med en härlig charm.

Gammal och historisk byggnad
Blandningen med gamla historiska bygnader och palmer är fantastisk. Det gamla Havanna med sina befästningar blev 1982 uppsatt på Unescos världsarvslista. 

Bördigt landskap på kuba
Landskapet på kuba är växlande och bördigt. Mågan förknippar kuba och Havanna med sina berömda cigarrer som har en historia långt tillbaka i tiden. Kuba är en utmärkt plats att odla tobaksblad med sin unika samansättning och jordmån av både mineralen, hög luftfuktighet och gynsam temperatur. 

Cigarrer från Kuba
Ursprungligen var det den italienska sjöfararen Columbus som redan på slutet av 1400-talet blev bjuden på röktobak av ursprungsbefolkningen. Kända cigarrmärken idag är Montecristo, Cohiba, Bolivar, Cuaba och Sand Cristobal de la Habana. Dessa cigarrer har flitigt sett bland berömda personligheter som Kung Edward III, Winston Churchill, Oreson Weles och skådespelerskan Marlene Dietrich. 

Kubanska alkoholhaltiga drycker
Det var samma Christopher Columbus som introducerade sockerrör till de karibiska öarna. Dessa odlades på stora sockerplantager och blev sedemera den viktigaste ingrediensen i spritdrycken Rom. Havana Club Añejo 7 años som ni ser på bilden är världskänd mörk rom från Kuba. 


Tre män from kuba

Geo F Trumper från London har tagit fasta på de magiska och vibrerande Havanna och skapat en doft som ska påminna dig om suset från de 100 olika palmsorterna som finns på Kuba. En doft som herrarna på bilden säkerligen skulle gilla. 

Havana parfym från Geo F Trumpers
Rosa pepper, grapefrukt och vit mariposa blandas med kanel och en nypa paprika och vetiver.

Färglad fasad
Kuba och Havanna är ett mecka för dig som vill göra en härlig tidsresa. Här hittar du gammal arkitektur med färgglada inslag och även gamla bilar.

Ruff fasad och gata
De glada färgerna tillsammans med de slitna fasaderna är konstnärligt attraktivt och fotogent.

Ta med lite Kuba in i tillvaron! Här hittar du produkter för både rakning, skägg och stil som tar bäring på något av det fantastiska arv som Havanna och Kuba har gett omvärlden.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna