Italienska lyxtandkrämer

Academy Livsstil

Italienska lyxtandkrämer

Vad kan vara mindre glamoröst än att borsta sina tänder? Inte för en italienare! Där finns stilen med i varje steg och varje liten detalj i livet. Tre märken med lyxtandkrämer från italien. Acca Kappa, Marvis och Pasta de Capitano 1905. Vi testar, smakar och beskriver känslan och historien bakom dessa storheter.
Skrivet av: Mikael Karlsson
Vem var först ut? Det beror lite på hur man ser det. Acca Kappa är ett familjeföretag i fjärde generation och har tillverkat framtför allt borstar sedan 1869 men har under den senaste halvan av seklet haft ett fullt sortiment av skönhet och kroppsvård.

Marvis grundades 1958 och har haft stora framgångar och kanske är det mest kända varumärket inom lyxsegmentet. Pasta del Capitano har den längsta historien av dem alla om man ser till tandkrämer. Den historien började 1905 i Italien och är som varumärke inristad i varje italienare från liten till stor.

Definition av lyxtandkräm

Att ringa in begreppet lyxtandkräm är inte helt enkelt. Men bottnar någonstans i känslan när du använder produkten. Allt från förpackning, smak och textur i munnen. Känslan efter när du borstat klart.

Bra ingredienser som inte bara känns bra utan faktiskt är bra för munnen och munhälsan. Att det finns något djupare bakom, en historia eller tradition. En lyxig tandkräm scorar bra på dessa och kan ibland kompensera eventuell svaghet i någon kategori med en särskild edge i någon speciell egenskap.

Nu tar vi oss an nöjet att botanisera bland alla produkterna och försöker få lite grepp om dem alla.

Att få lyxa och sätta guldkant på tillvaron är härligt! Varför inte göra tandborstningen till ett rent nöje?

Fyra starka kort från Acca Kappa

Varje tandkräm från Acca Kappa är skapad med ett särskilt syfte och med en unik effekt. Den röda tråden genom alla tandkrämerna är de noga utvalda naturliga ingredienserna med intentionen att ge dig högsta tänkbara munhygien varje dag.

Fokus på naturliga ingredienser och en känsla efter tandborstning att munnen är fräsch. Det som skiljer något från traditionella tandkrämerna är att fräschten försvinner nästan omgående vilket passar utmärkt för dem som inte vill ha en långtgående smak av mint och fluor i munnen.

De klara favoriterna enligt min smak är Natural Toothpaste och Total Protection.

Natural Toothpaste är en tandkräm som är baserad på extrakt av salvia och eucalyptus tillsammans med stjänranisolja.

Fri från färgämnen, SLS och parabener. Tandkrämen är fluorfri. Smaken är fantastiskt och mer åt eukalyptushållet, men inte så mycket som traditionella tandkrämer. Konsistensen är tjock i början, men bryts snabbt ner till en fint lödder.

Total protection Toothpaste är särskilt rik på olika oljor och växtextrakt. De eteriska oljorna blandas med pepparmynta, salvia, rosmarin och hymus. En naturlig och fluorfri tandkräm som är skapad för att motverka plack, tandsten och hål i tänderna.Fri från SLS, parabener, sakarin och färgämnen. Just denna tandkräm skulle jag beskriva mer som en klassisk tandkräm som du kan hitta i daglivaruhandeln men med en helt annan ingredienslista och kvalité.

En lätt mintsmak ligger kvar och munnen känns fräsch och fin efter tandborstning. Lite tunnare i konsistensen, men ger ett fint lödder när du börjar borsta tänderna.
En och annan italienare torde känna igen sig! Acca Kappa med en historia sedan 1869 i Treviso, Italien.


Bianco Perla Toothpaste är särskilt effektiv för att hålla tänderna vita. Innehåller aktivt kol som renar tillsammans med ekologiskt odlad mint, lakrits och salvia. Aktivt kol har den effekten att den både är avgiftande och antibakteriell.

Salvia är antiseptiskt och ger en god andedräkt. Lakritsroten motverkar tandlossning och ger också en fräschor till din andedräkt. Bianco Perla är fluorfri. Inte min favoritsmak med mint, salvia och lakrits.

Man känner alla smakerna med betoning på mint och lakrits. Ganska tunn i konsistensen med löddrar sedan fint i munnen.

Gum Protection Toothpaste ger en lugnande och skyddande effekt på tandköttet. Skapad för dig som har känsligt tandkött och ofta får inflamationer där.

Denna tankrämen inehåller aloe vera juice tillsammans med ekologiskt odlad ringblomma och citronbalsam. Detta är en gel-tandkräm som smakar mint.

Lite klibbig i koncistensen och varken tunn eller tjock. Mintsmaken lägger sig efter några minuter och klingar av i den för övrigt fräscha munnen.
Acca Kappa har lagt stor omsorg kring valet av ingredienser och med inriktningen fluorfri och naturlig munvård som andas lyx.

Lyx från Marvis Mint

Marvis har en mängd olika tandkrämer med mintsmak. Smaken av mint är stark, men inte för stark. Tandkrämerna ger en bra känsla i munnen efter att man borstat tänderna. En fräschhet som håller i sig.

Classic Strong Mint Toothpaste är den ultimata minttandkrämen, stark mint och skön känsla.

Amarelli Licorice Toothpaste sticker ut med sin smak av lakrits med mint. Riktigt härlig smak.

Aquatic Mint Toothpaste smakar ungefär som den låter - havsbris med fräsch mint.

@alperdostal #marviscollective

Cinnamon Mint Toothpaste har kanel i sin smak, precis som originaltandkrämen från Pasta del Capitano. Jasmin Mint Toothpaste är en av mina favoriter. Söt frukt med en touch av mint. En kanske otippad kombination, men möter varandra perfekt.

Whitening Mint Toothpaste smakar fräsch och lyxig tandkräm rakt igenom. Svårt att säga hur stark whiteningeffekten är, men helt klart ett plus!

@alperdostal #marviscollective

Genomgående för alla Marvistandkrämer är att konsistensen är väldigt fast när du klämmer ut tandkräm. När du borstar kommer snabbt det lyxiga löddret fram som både känns krämigt och lent i munnen.


Pasta del Capitano 1905 om kaptenen själv får välja

Kungen av tandkrämer med en stark historia genom familjen Ciccarelli. Där rötterna sträcker sig långt tillbaka i tiden kring 700-talet. Alla produkterna tillverkas i Milan, italien. Tillverkningen sker endast med strikta kvalitetsnormer och gedigna kontroller.

Patent och forskning ligger bakom många av deras metoder och upptäckter. Detta faktum och den långa historien skulle kunna göra dem till favoriter om tandläkaren själv fick välja.

Arvet och traditionen finns där. "Per rivivere lo stile e la tradizione del Made in Italy. Dalla nostra famiglia alla vostra."Den magiska och patenterade molekylen Zink Coco Solfate finns i alla Pasta del Capitanos tandkrämer. Den kombinerar sinkets antibakteriella egenskaper med rengörande tensider från kokosnötsolja.

Ett litet utdrag på engelska i deras beskrivning gör det tydligt att vi pratar om tandforskning och tandhälsa på alla högsta forskningsnivå:

"Our toothpastes have shown activity on microorganisms in the oral cavity, in particular streptococcus mutans, streptococcus agalactiae, staphylococcus aureus, actinomycetes, candida albicans. The excellent results of microbiological tests have allowed us to take away from the formulas triclosan, sodium lauryl sulfate, imidazolidinyl urea, formaldehyde-releasing preservatives and parabens.

Zinc salts slow down the microbial growth and proliferation, help prevent the formation of malodorous sulfur compounds (which cause halitosis) thus avoiding also gum irritations, retard the transformation of the bacterial film in plaque and the subsequent calcification of the plaque into tartar."

På bilden ser ni unge Marco Pasetti och Nico Ciccarelli i full färd med att marknadsföra sina berömda tandkrämer.

Nu in på själva smakerna och känslan. Jag skulle säga att Pasta del Capitano är rolls roys av dessa tre märken. Det finns en hel dimension av munhygien och härliga smaker. Några har en lite fastare konsistens medan andra har en klassisk gel-konsistens. Alla bryts ner till en härligt lödder och ger en fräsch känsla i munnen hela dagen.

Original Toothpaste är en klassiska smaken som de blivit kända för. En ikon av aromer som kanel, mynta och nejlikor.

ACE Toothpaste är preppad av vitaminerna A, C och E. Tandkrämen innehåller bland annat asiatisk murreva, pepparmint, mentol och grönmynta. Konsistensen är klassisk gel och ganska tunn. Förvandlas snabbt till en fylligt lödder. Ganska traditionell smak och inte lika stark som exempelvis Marvis Mint. Härligt med alla vitaminerna.


Natural Herbs Toothpaste har lagt allt fokus på naturliga ämnen som exempelvis asiatisk murreva, röd solhatt och islänsk lav. Smaken i denna tandkräm är lite jordig om man kan beskriva en tandkräm så.

Det är blandningen mellan olika blommor och oljor som framhäver den naturliga känslan. Smaken är lite svag i mitt tycke och försvinner nästan direkt. Även om tandkrämen gör det den ska och munnen känns fräsch efteråt.

Whitening Toothpaste är framtagen föär att få vitare tänder. Den har en molekyl som släpper ifrån sig aktivt syre som ger en stark whitening och antibakteriell behandling.

Tar bort 99 % av bakterierna redan efter första användningen. Detta utan att påverka tandkött och emaljen. Du känner verkligen att tandkrämen jobbar. Klassisk pepparmint smak.Smokers Toothpaste är rökarnas favorit som motverkar tandsten. Klassisk peparmint smak, kanske lite svag i mitt tycke. Men jag gillar ju en tandkräm som har mycket mentol och pepparmintsmak. En bra tandkräm för dig som vill motverka missfärgningar och sådant som kan komma i kölvattnet för en rökare.

Charcoal Toothpaste är en speciell tandkräm för de som har dålig andedräkt och missfärgningar. Det aktiva kolet är baserat på kokosnötsskal som skonsamt bleker tänderna på ett naturligt sätt utan kemikalier. Aktivt kol har fina rengörande egenskaper. Häftigt känsla i den svarta och mjuka konsistensen på denna tandkräm. Smak av mint som ger en fräsch smak och andedräkt.

Pasta del Capitano 1905 faller mig bokstavlingen i smaken. Gedigen forskning och formula. Mycket att välja på och läckra oldschool-förpackningar.

Sammanfattning

Tre fina märken från Italien. Gillar du tandkräm av lite finare mått hör det till att du testar igenom dessa. Det är värt på många sätt. Inte minst på grund av den härliga smakresan både genom tid och mun.

Perfekt med 25 ml tuberna som är en god resekamrat. Smak är smak och du behöver bilda din egen uppfattning. Alla tre har lite olika edge och ingångar. Utan tvekan finns det något att botanisera i!
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea