James Bond och Floris London

Academy Livsstil

James Bond och Floris London

Floris London och James Bond har nära band. De berömda bondfilmerna har inspirerat stora varumärken som Omega, parfymhus som Floris London att fånga atmosfär, flärd och spänning. Den brittiske författaren Ian Flemming som skapat historien om James Bond sägs ha haft No. 89 som sin personliga favorit.
Författare: Gustav Burman
Floris London ligger på nr 89 Jermyn Street i London. Där har den legat i närmare 300 år vilket är makalöst och fantastiskt på samma gång. Ett familjeföretag och ett parfymhus med traditioner. Gatan är känd för den som söker traditionella och högklassiga kläder och accessoarer för gentlemen. 

Utanför Floris på Jermyn Street 89
Mängder av celebriteter, kungligheter och betydelsefulla personer har passerat genom deras lokaler och längs gatan där även Turnbull Asser, Taylor of Old Bond Street och Geo F. Trumper.

Skaparen av Jamens Bond

Ian Flemming, skaparen av karaktären James Bond, föddes 1908 i Mayfair London. Han kom från en välbärgad familj och hans pappa var Robert Flemming som både drev affärsbank och var medlem i parlamentet. Mayfair är precis i närheten av både det kungliga palatset och även Jermyn Street. Den unge herr Flemming var väl bekant med omgivningen och passerade och rörde sig vant i dessa trakter. 

Det var där sociteten i Londons innerstad rörde sig. Där fanns allt. Makt, politik, pengar och kultur. 

James bond i exotiska miljöer under filminspelning
James Bond går aldrig ur tiden. Ett bevis på detta är bland annat facebookgruppen James Bond 007. Exotiska inslag från jordens alla hörn finns med i den Floris no. 007. Foto: Floris London

Vilken parfym hade Bond?

Det enkla och självklara valet är James Bond hade No. 89 Floris London. Den doften var också en personlig favorit hos Ian Flemming. Floris London nämns bland annat i Mononraker, Diamond are forever och Dr. No. 

James bond framför sin Aston Martin
De vilda biljakterna och de läckra bilarna. Här står Mr. Bond framför en Aston Martin DB5. Foto: FLoris London

No.89 - den klassiska och tidlösa doften

Floris no. 89 finns i en mängd olika produkter utöver cologne - rakkräm, raktvål och aftershave. 


Dr No affisch
När James Bond badade fanns lyxen självklart även där. Lime Bath Essense. Citat från Dr. No. "There was everything in the bathroom - Floris Lime bath essence for men and Guerlain bathcubes for women." Foto: Floris London60 års jubileum

Till James Bonds 60:åriga jubileum har Floris London skapat en unik eau de parfum no. 007. Att blanda unika dofter är något som Floris gör ofta. De har bland annat haft olika doftsamarbeten genom åren. För några år sedan togs det fram en unik doft för skjorttillverkaren Turnbull & Asser som ligger längs samma gata. Den doften blev en succé och finns nu också i Floris ordinarie sortiment. 

Floris London parfymör

Att blanda tidlösa dofter är något Floris är kända för. Som ett av de äldsta parfymhusen i England och med de kungliga sigillen finns det nog inga andra parfymörer än Floris egna som har förmågan, historien att känna in och fånga James Bond karaktären som parfym. 

No. 007 mot randig röd bakgrund
Doft har en särskild förmåga att få oss att minnas och färdas i tiden. Parfymen 007 har försökt att fånga det spektakulära, inspirera på samma sätt som Bond har gjort i generation efter generation. Äventyr och action - tidlös elegans. Fångad i en rik doft med kryddiga inslag från bland annat rosmarin och nejlika. I hjärtnoterna hittar vi också blommiga rosor. Den blommiga touchen återfinns i många av Floris dofter. 


Floris doftnoter för no. 007
Toppnoterna sätter anslaget med fräsch och krispig bergamott som blandas med söt apelsin, juniper och geranium. 


No. 007 mot bakgrund av trä
Basnoterna har tunga och sköna ackord av amber, sandelträ, ekmossa och mysk. Anslag som känns redan vid första sprayen, men som växer fram med en djupare klang när doften satt sig på huden. 


Liten boklet som följer med parfymen
Listan på Bond-filmer är lång. En gemensam nämnare är den tidlösa elegansen, action och med smak för det goda. Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea