Låt kroppen dofta gott

Låt kroppen dofta gott

Kroppen är vårt viktigaste och enda verktyg. Visst fungerar den ändå rätt bra trots att den luktar illa. Men med handen på hjärtat visst känns det oerhört skönt att vara ren, fräsch och dofta gott. Särskilt när vi är tillsammans med andra.

Varför börjar kroppen lukta efter ett tag?

Det hela är en naturlig process där bakterier, döda hudceller och smuts blir en grogrund för nedbrytning. Tillsammans med fukt och värme blir miljön optimal för bakterier att växa till. Som en del av denna tillväxt bildas dålig lukt. Det är inte svetten i sig som luktar utan bakterier och nedbrytningen av organiskt material.

Bekämpa dålig kroppsdoft

Rengöring är A och O när vi kommer in på detta ämne. En kroppsskrubb är utmärkt att kombinera med en badborste. Dessa skrubbar huden ren från smuts, orenheter och död hud. Kroppsskrubb kan man göra någon gång i veckan.

För den dagliga tvätten är det duschtvål eller kroppstvål som gäller. Duschtvålen kan vara både i flytande eller i fast form. Eller i kombination för både hår och kropp som hair & body wash. Tvålar i fast form kan ibland vara lite uttorkande, men charmen att tvätta sig med fast tvål är svår att slå. Många kroppstvålar löddrar underbart och är av hög klass.


För många är duschen platsen för bashygienen. Ett bra område att välja kvalitetsprodukter som både rengör och vårdar huden.

Det är inte alla duschtvålar som orkar rengöra tillräckligt för att motverka dålig kroppsodör. Det gäller särskilt under armarna eller kanske i skrev och liknanden ställer som är lite mer instängda och mer utsatta för fukt och liknande.

American Crew har en kroppstvätt med inbyggd deodorant som motverkar dålig lukt och dödar bakterier. Det är en speciell formula som är svårt att inte uppskatta när du väl fastnat för effekten av den.


Troligen en av planetens bästa duschtvålar! American Crew 24-Hour Body Wash med deodorantfuktion och formula som motverkar bakterier och dålig lukt.

Här ska doftas

Beroende på hur pass vårdande din kroppstvätt är kan det vara bra med en återfuktande body lotion på de ställen där huden kan bli torr. Om du smörjer på lätt fuktad hud är det lätt att dosera lagom mycket.

Kanske innehöll din duschtvål doft? Eller fanns det doft i din body lotion? Om du använder produkter i en serie är tanken att body wash ska ge en grunddoft på kroppen, body spray eller deo spray behandar vissa delar med doft. Sedan toppar du med parfym i samma serie för att få den där pulserande dofteffekten.

Fördelen med en body spray eller deospray är att du kan få doft på ett lite bredare område utan att det ska bli kladd och klet.

Pudra och håll dig torr

Fukt är en av orsakerna till en miljö som frodar bakterier. Fuktighet och svett känns ofta besvärande och obehaglig. Kan skapa skav och fläckar på kläder. För att motverka detta är ett kroppspuder utmärkt. Det innehåller pulver som absorberar fukt. Inte sällan doftar också gentlemanna talkpuder vilket ofta är ett stort plus.

Fresh Body har puder inbyggd i sina produkter. Det gör att när den krämiga formulan torkar finns en tunnt lager med puder kvar som absorberar fukt. Med puder och exempelvis en effektiv body wash med deodoranteffekt kan du dofta gott från bakdel, till framdel, från tå till topp.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna