LEA Men Total Skin Care

Academy Hudvård

LEA Men Total Skin Care

LEA har sedan 1823 gjort sig kända för att tillverka prisvärda och bra produkter. Än idag är det ett familjeföretag och med egen tillverkning som gör det hela möjligt. På herrsidan är deras rakningsserie mest känd. Här kommer en översikt och genomgång över LEAs hudvårdserie Men Total Skin Care.
Författare: Isak Lindinger
Grundtanken från LEA är formulas anpassade för mäns hud och unika egenskaper och behov. Lätta och icke-oljiga texturer på hudvårdskrämer som snabbt går in utan att kladda. Subtila och behagliga dofter. Enkelt koncept för maximalt hudvårdande effekt, komfort och resultat.

Mäns hud kännetecknas av att den är tjockare och fetare än kvinnors, och den kräver också särskild vård som är nödvändig för att hålla den i gott skick.

Deportivo Alavez fotbollspelare med LEA
För er som gillar rakning har det säkert inte undgått er att LEA har fantastisk bra och prisvärda produkter inom rakning. Och även lyckats pricka rätt i sina deodorantformulas. Varumärket har precis fyllt 200 år och har i och med sitt jubileum inte bara klivit in sin huvudsponsor för Deportivo Alavez utan också vässat sitt hudvårdserbjudande.


Deportivo Alavez hemma och bortadress med LEA logga
Huvudrivalen är Athletic Bilbao - grannstaden ca 7 mil från Vitoria-Gasteiz där Deportivo Alavez har sin hemmaarena. Samma stad som LEA har sitt ursprung.

Hudvård på fyra pelare

Rengöring och exfoliering: På grund av sin fetare och oljigare struktur och större porer behövs daglig rengöring.
Återfuktning: Daglig rakning eller andra yttre faktorer och stress påverkar hudens fuktbalans och behov.
Anti-Aging: Tecken på åldrande kommer lite senare men blir mer påtagliga snabbt.
Anti-Fatigue: Mäns hud påverkas också av trötthet och slapphet, mörka ringar och påsar under ögonen som gör att du ser trött och sliten.

Symboler LEA Men total skincare

Den första produkten som släpptes i serien var Total Skin Care Cream i puckform. En allroundkräm för både händer, ansikte och kropp. Krämig konsistens med god återfuktning. Men trots detta inte för fet eller kladdig på huden. 

LEA Men total skin care cream - första produkten som lanserades

Alla produkter passar alla hudtyper. Två ansiktskrämer är skapade med anti-aging i fokus och anti-fatigue. På ren svenska motverka synliga ålderstecken som rynkor, påsar under ögongen, trötta drag och matt hy. Moisturizing Face Cream är för alla hudtyper. 

Rengöring och exfoliering


Känslan hos produkterna är pigg och fräsch. Produkterna är fullproppade med ingredienser som både ger näring till huden och piggar upp. Menthol, gurana, glycerin, koffein, aktivt kol, vitamin E, röda alger, hyaluronsyra, shea, salvia och salicylsyra är några av de aktiva ingredienserna.

Återfuktning och ansiktskrämer


LEA men total skin care är en smidig och rättfram hudvårdsserie som egentligen bara lämnar en fråga öppen. Vilken ansiktskräm blir din favorit av de tre?

LEA sport cyckling
LEA har produkter för dig som är i farten och har genom året sponsrat idrott i olika former. Men Invisible Dermo Protection Deo Roll on och Deo Spray är enligt oss en av de vassaste produkterna på deo-marknaden.

Hudvårdskit


Det finns färdiga kit för dig som vill testa LEAs hudvård. Energy & Care och Detox & Clean. Båda kitten har spännande nyckelingredienser och ger en pigg och skön känsla.

LEA 3 in 1 Shower Gel Fotbollspelare
Något som LEA har lyckats bra med är deras 3-1 för hår, kropp och ansikte. Det är en delikat avägning när duschtvålen också ska kunna fungera för ansiktet. Den tvättar rent utan att du känns torr efteråt. Det är den snabba vägen för dig som är på språng eller kanske i gymmet.

3-1 Duschar

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea