Matcha rätt klockarmband till din klockmodell

Academy Klockor

Matcha rätt klockarmband till din klockmodell

Att matcha rätt klocka till rätt klockarband är en härlig utmaning. Hirsch har skapat en lista över populära klockvarumärken och klockor som vi har använt för att guida dig till rätt armband för just din klocka.
Författare: Gustav Burman
Här finns en lista med populära klockvarumärken. Klicka på varumärket för att komma direkt till listan med klockmodell och matchande klockarmband. 

Hittar du inte din klocka i listan kan du alltid se om någon liknande modell finns med som påminner om din klocka för att hitta inspiration. 

Klicka här för att komma direkt till alla våra klockarmband. 

Hitta klockmodell utifrån varumärke

A-CE-LM-ST-Z
A. Lange & Söhne
Audemars Piguet
Ball
Baume & Mercier
Bell & Ross
Blancpain
Breguet
Breitling
Bulgari
Carl F. Bucherer
Cartier
Chopard
Chronoswiss
Corum
Eterna
Fortis
Franck Muller
Frederique Constant
Girard-Perregaux
Glashütte Original
Graham
Hamilton
IWC
Jaeger-LeCoultre
Jaquet-Droz
Junghans
Longines
Maurice Lacroix
Montblanc
Nomos
Omega
Oris
Panerai
Parmigiani
Patek Philippe
Paul Picot
Piaget
Raymond Weil
Rolex
Sinn
TAG Heuer
Tissot
Tudor
U-Boat
Ulysse Nardin
Vacheron Constantin
Vulcain
Zenith

Att tänka på när du väljer band till din klocka

Det första och det sista är att det viktigaste är att du själv är nöjd med ditt val och att du gillar kombinationen. Regler, skrivna eller oskrivna, är till för att brytas och det förutsägbara kan också bli tråkigt och intetsägande på samma sätt som den vågade kan ibland slå lite över. 

Vilken typ av klocka är det som du ska bära? Vilket sammanhang ska du röra dig i? Vill du matcha något särskilt? Kanske i klädval eller accesoarer. Hirsch har med sitt quick-release system gjort det extremt enkelt att snabbt byta klockarmband utan att du behöver använda ett bandstiftsverktyg. Med tiden bygger du upp en arsenal av olika armband som du kan växla mellan dina klockor. 

Kanske finns det någon spännande detalj i din klocka? Det kan vara detaljer i urtavlan eller en önskan att dressa upp eller dressa ner din klocka. En stållänk är alltid rätt eller kan ibland bli lite för mycket metall beroende på vem du frågar.

En annan aspekt är komfort och årstid. Läderband är sköna och mjuka att böra. Ett tygband fräscht och sportigt - ett luftigt alternativ. 

Varje klocka, modell och varumärke har sin historia som den vill berätta. Kanske vill du att din klocka se vintage-aktig ut. Eller lite rå, läcker och utmanande. 

Gulduret

Det typiska gulduret är nätt och kanske är en klocka som har några år på nacken? Viktigare än någonsin är att ha ett fräscht band till din guldklocka. Ett brunt krokodilmönstrat band hör nog till de vanligaste alternativen. Ett läderand med ödla skapar ett snyggt mönster och kan göra din klocka ännu mer spännande. Färger som ofta brukar passa en guldklocka är mörkblå, grönt, brunt i mellan till mörk brun samt svart. För den som vill våga kan ett rött läderarmband skapa en unik attraktion. 

Om du hittar ett klockarmband som inte är guldfärgad är det enkelt att byta spänne/lås för att du ska kunna få samma färg på metallerna. Detta är nog den enda regeln som kan vara bra att hålla när det kommer till stil.

Exempel på läderarmband till en guldklocka


Klockor i roséguld

Rosé är lite svårare än vanlig guldfärg. Här är svart och mörkbrunt klara favoriter. Även blått och ljusgrått kan fungera om urtavlan är ljus. Även rött eller grönt kan också passa beroende på färg på urtavlan. 

Om du inte hittar ett spänne och lås i roséguld till ditt klockarmband finns det lösa spännen i rosé här


Dykarklockan

Sportklockan

Blå urtavla
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea