Mr Bear Family Rakning

Produkttest Rakning

Mr Bear Family Rakning

r Bear Family har under hösten 2019 släppt både raktvål och aftershave lotion. Två dofter, mint och havtorn. Egentillverkade i Mr Bear Familys egen fabrik. Vi testar deras hela rakningserie inklusive rakbladskniv.
Skrivet av: Christoffer Colliander

Mr Bear Family är ett svenskt företag som tillverkar de mesta av sina produkter i Sverige. De erbjuder en mängd produkter inom skägg/hudvård. Men tillverkar även produkter för rakning.

Jag som rakar mig med kniv, ställer ganska så höga krav på de produkter jag använder och vänder mig väldigt lätt till artisaner utanför Sveriges gränser. Oerhört sällan testar jag något som faktiskt tillverkats innanför landets gränser. Men innan vi snackar rakning går vi in på det vi ser.


Känslan av skog och björn finns alltid där när Mr Bear Family skapar sina produkter och förpackningar. Snyggt, stilrent och med en naturlig touch.

Mr Bears snygga förpackningar

För mig är utsidan väldigt viktigt, en välpaketerad produkt fångar lätt mitt intresse. Mr. Bear Family har lyckats paketera raktvål, aftershave, rakolja och rakbladskniv i snygga förpackningar.

Förpackningarna är ganska så enkla, men deras utseende tilltalar mig. De upplevs nästan lite lyxiga. När jag sedan tar ur produkterna ur deras kartonger så finns lagom stora behållare som ser enhetlig ut och som passar in i mitt badrumsskåp även om där är ganska så trångt.

Det som sticker ut mest är raktvålen. Vanligtvis så får man dem i en rund burk för att lätt kunna skapa sig ett lödder utan en massa kladd. Mr. Bear Family har valt att ge det hela en lite mer miljövänlig approach.

Istället för den vanliga burken jag är van med så ligger tvålen i en kartong och är inlindad i någon typ av papper. Detta gör att, om man som jag gärna rullar runt borsten i en burk eller skål, måste flytta över hela eller en bit tvål till en lämplig skål. Något som förmodligen finns i de flestas hem.


Raktvålen från Mr Bear Family är lätt överfettad för att ge extra återfuktning och smörjning när du rakar dig.

Jag upplevde tvålen som aningens kladdig när jag skulle flytta över den från förpackning till en burk. Doften på tvålen är väldigt fräsch. Mint går hem i nästan alla lägen. Aftershaven matchar tvålen vad gäller doft. Medans rakoljan doftar lite mer åt citrushållet.

Raktvål och pre-shave olja som gifter sig

Jag är inte den som vanligtvis använder mig av rakolja, så denna har jag endast testat att ha under tvålen, alltså som en preshave olja. Vilket den passar alldeles utmärkt till. Med min lite känsliga hy så var det skönt att ha oljan under då den skapade ett extra skyddande lager och såg till att återfukta min hud ännu mer än vad bara tvålen gjorde.

Tvålen och oljan tillsammans presterar riktigt bra, jag får med dessa två tillsammans en nära rakning där huden också får den återfuktning som den behöver. Jag själv tycker det är viktigt att ha en mjuk känsla i huden efter rakning, och det är något som jag upplever att jag får med dessa.

Att avsluta rakningen med aftershave gelen känns som ett bra koncept, i och med att den innehåller menthol så kyler den lite, vilket jag uppskattar.

Svårhanterad shavette

I paketet fanns också en “straight razor” för utbytbara rakblad. Jag har använt en annan modell av Mr. Bear Familys sådana hyvlar. Och jag måste säga att den andra som jag har är mycket lättare att exempelvis byta blad på.

Jag hade svårt att komma på hur jag på ett säkert sätt skulle sätta i ett blad i den medföljande hyveln. Efter ett tags pillande gav jag helt enkelt upp. För den som använt sig av liknande hyvlar är det förmodligen inget problem. Men jag blev rädd för att skära mig i fingrarna. Skam den som gav sig.

Kort och gott en skön rakning med svenska produkter i grund och botten. Rakningsprodukter som fungerar tillsammans utan att slå ut varandra.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea