Mühle Meissen Ming Dragon

Academy Rakning

Mühle Meissen Ming Dragon

Draken har en lång historia i den kinesiska mytologin och kulturen. Porslin från Ming-dynastin var som starkast mellan åren 1368 till 1644. Mühle har tillsammans med Meissen Manufaktur i Albrechtburg tagit fram en exklusiv serie Meissen med handmålat porslin. Meissen var den första europeiska fabriken som började framställa porslin på tidigt 1700-tal.
Författare: Gustav Burman
Porslin är en av många varianter av krukmakeri och arbete i lera. Porslinet har dock värderats högre för sin lena yta, vita färg och kvalité. Tillverkningen sker genom att lera och mineraler hettas upp till höga temperaturer kring 1280-1400 grader. 

Meissen tillverkning och fabrik
Meissens porslinsfabrik har ända sedan starten år 1710 stått för högsta tänkbara kvalité och enastående hantverk. 

Draken från kina har en stark koppling till vatten och att härslak över flöder, hav och sjöar. Fyra drakkungar representerade de fyra stora haven Östkinesiska havet, sydkinesiska sjön, Indiska oceanen och Norra ishavet. 

Vatten är nyckeln till en perfekt våtrakning. Passande pryder Mühles Meissen-rakningsserie av en Mingdrake. Denna draken får utstråla styrka och härska över vattnets element. 

Mingdrake målas för hand på porslinet
Handmålning av Mingdrake på porslinshandtagen som pryder både rakborste och rakhyvel. 

Meissen Manufaktur

Fabriken i Albrechtsburg i Sachsen i Tyskland startade som första fabrik i Europa att tillverka porslin år 1710. Johann Friedrich Böttger startde upp tilverkningen av Meissenporslin och ledde arbetet fram till sin död år 1719. Leran från Kolditz kom att bli huvudbeståndsdelen i Meissenporslinet.

Till en början kunde hemligehten hur porslinet framställdes hållas exklusivt. Arbetere lyckades rymma och sakta men säkert spred sig hantverket vidare ut i dåtidens Europa. En kamp med inflytande, makt och ekonomiska intressen gjorde att fler konkurrerande fabriker startades på andra platser. 

Meissen logotyp
Meissens logotyp och signum: två korsade svärd oftast målade i koboltblå färg. 

Unika samarbeten med Boss, Adidas och Mühle

Genom åren har Meissen haft flera konstnärliga samarbeten. Under 2020 gjorde konstnärerna ett par adidassneakers i porslin - konstnärligt utsmyckade. Här ser ni ett inslag när Meissen och Boss 2019 gjorde ett samarbete. Välj bland olika rakset, rakborstar och rakhyvlar

Mühle Meissen kommer i flera olika tappningar. Du kan välja mellan rakborste i syntetisk silvertip fibre eller äkta silvertip grävlingshår. Det finns två alternativ för rakhyveln. Säkerhetshyvel eller Gillette Fusion rakhyvel. Handtaget är tillverkat i handmålad porslin som möter den vackra och blänkande kromen. 

Rakhyvel och vacker låda i trä
Mühles känsla för detaljer är enorm. Varje del kommer snyggt förpackad i en vacker handsnickrad box. 

Rakborste och hyvel med dina egna initialer

Handtagen tillverkas en och en för hand. Handmålat porslin gör att varje objekt blir unikt. Ta chansen och sätt din egna personliga prägel genom att få dina initialer på handtaget. Kan fås på både rakhyvel och rakborste. 

Handmålning av porslin
På bildens ses den vackra handmålde mingdraken och Miessens logotyp som består av två korsade svärd. En enastående detaljrikedom. 
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea