Packa träningsväskan på bästa sätt

Academy Kroppsvård

Packa träningsväskan på bästa sätt

Träningen är fantastiskt välgörande för oss alla. Men det kan också kännas tungt och kravfyllt. Hopplöst ibland i den tajta vardagen. Hitta energin och drivet att ta sig ut och iväg. Skulle gymväskan packas nu igen?
Författare: Gustav Burman

Väskan ska alltid vara redo

Precis som scouterna – var redo, alltid redo! Vissa delar av gymbagen är färskvara och behöver luftas och bytas av förklarliga skäl. Om du ska träna nästa dag gör iordning allt på kvällen innan. Då är det endast skorna kvar. Det momentet gör du samma dag. Skorna mår bäst att tillbringa mesta möjliga tid utanför väskan.

Vad ska man packa ner?

För dig som tränar mitt i vardagen eller duschar och byter om på gymmet kommer här våra bästa tips på bra produkter att ha med sig. Kort och gott är det något att duscha med, deodorant och återfuktning. 

Det finns ett dilemma och det är vilka produkter ska du ta med som är fullstorlek och vilka ska du ha i resestorlek. Nackdelen med resestorlekarna är att de snabbt tar slut. Men-ü från England har löst det med minituber och med hög koncentration. 

Gör det enkelt för huden

När du tränar öppnas porerna och du svettas. Svett innehåller till största delen vatten och lite koksalt, urinämne och vissa syror. Det är i grunden välgörande för huden och kroppen att svettas. Det blir en slags rengöring och tömning. Salterna och de fasta ämnena stannar sedan kvar på huden. Hair & Body Wash är enkelt och smidigt. Det brukar räcka för de flesta män om du inte har allt för långt hår eller annat som gör att du behöver ett riktigt hårschampo istället för en kombinationsprodukt som 3-1 är. 

Man som duschar

Om du redan tvättas ditt ansikte på morgonen med en face wash tycker jag att det räcker gott att låta det varma vattnet vara det som du rengör ditt ansikte med. Tvättar du ditt ansikte för ofta riskerar du att stressa huden och göra den torr i onödan. Men är det på kvällen slå två flugor i en smäll och kör face wash med. Undvik att använda skarpa tvålprodukter i ansiktet som schampo och dylikt. Dessa är inte skapade för att användas i ansiktet och är för kraftfulla och uttorkande. Svettas du mycket på gymmet?

Vi människor svettas olika. Det är till stor del ärftligt och genetiskt. Svett är inget farligt utan ett sunt reglerande av kroppstemperatur. Tänk på att fylla på med vätska under passets gång så minskar risken att du blir uttorkad och tappar onödig ork. 

Svett på hud

Har du kort frisyr eller kanske kör renrakat - då rinner svetten i strida strömmar ner mot ansiktet. Lite stoppas av ögonbrynen men mycket rinner och droppar. Pannband och gymkeps kan lösa göra det enklare istället för att du ska behöva pilla i ansiktet för mycket. En liten gym-handduk kan vara praktisk att ha med sig för att kunna torka bort svett under passet.

Ta hand om huden efter du har tränat

En sak som är säker är att huden mår bra att återfuktas efter träning. En del är att dricka ordentligt före, under och efter du tränat. En annan del är att tillföra återfuktande ingredienser till ansikte och kropp. 

Nu när du har glänst för alla på gymmet kan det vara skönt att inte glänsa för mycket när det kommer till ditt ansikte. Ansiktskrämer med inbyggd nermattande effekt är enkla och effektiva för att ta bort onödig glans i ansiktet. De fungerar precis som din vanliga ansiktskräm, fast med ett nermattningsfilter. 

En liten handsprit är bra att ha med sig i träningsväskan. Med den kan du sprita händerna både före, under och efter träningen. Har du torra händer eller lätt får torra händer av träningen lägg på ett lager handkräm. På med en bra deo och du är redo att ta dig ann nästa utmaning. 


Packa gymväskan som Albin Ekdal

Albin Ekdal känd och uppskattad som internationell fotbollspelare och med en lång karriär i blågult och svenska landslaget. Fotbollen och träningen har varit central hela livet. Idag är han även ambassadör för Svenska Recipe for men. 

När du tränar mycket gäller det att ta hand om kroppen. Och en del av detta är självklart hudvården. 

Albin Ekdal
Kikar vi på valet av produkter är det några saker som vi ser. Recipe for Mens antiperspirant känd som en av de vassaste att ta hand om svett, smidig duschgel före hela kroppen och en lite tyngre återfuktare. Just det sistnämnda är viktigt när vi duschar mycket, att alltid se till att huden är återfuktad. 

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna