Raka halslinje och käklinje vid helskägg

Academy Skägg

Raka halslinje och käklinje vid helskägg

Skrivet av: Gustav Burman

Utseendet på ditt helskägg bestäms till mångt och mycket på hur skäggväxten följer käklinjen och hur du format halslinjen. Skäggväxten kan vara ojämn och för att få till ett snyggt odlat skägg kan du genom att trimma eller raka accentuera konturer.

Raka käklinjen för skägget

Skäggväxten på kinderna är något som skiljer sig åt mellan olika män. Den naturliga linjen för vissa kan ligga ganska högt upp på kinden medan den för andra ligger långt ner på underkäken. Skäggväxten kan också vara olika tät över kinden, vilket påverkar helskäggets utformning.

Snygg kindlinje för skägget

Med en rakhyvel eller en skäggtrimmer kan du ge skägget den kontur du önskar. Vill du ha en skäggväxt som kräver minsta möjliga underhåll ska du följa den naturliga växten och kindlinjen. Utgå från polisongerna och tänk dig en mjuk, rundad linje mot mustaschen. Undvik att övergången från polisong till skägg blir för skarp. Försök att ge den en rundad linje.

Om skäggväxten inte följer linjen rakt i riktning mot mustaschen kan du om du vill trimma lätt. Var försiktig så att du inte råkar komma åt och raka ett jack för långt ner. Då måste du flytta hela kindlinjen nedåt på båda sidor för att det inte ska se konstigt ut. I takt med att skägget växer ut kan du flytta upp kindlinjen igen.

Om du inte har så tät skäggväxt uppe på kinderna jämfört med käklinjen kan du lägga din linje längre ner. Du skapar då en fylligare look på ditt helskägg. Det kräver lite mer underhåll då du måste raka eller trimma bort den otäta skäggväxten lite oftare.

Raka halslinjen för skägget

Lika viktig som kindlinjen är halslinjen om du vill ha ett snyggt helskägg. Det vanligaste felet som män gör är att lägga halslinjen för högt upp. Det får skägget att se ut som det krympt i tvätten.

Egentligen behöver man inte raka en halslinje om man vill att helskägget ska se helt naturligt ut. Män med grov skäggväxt kan dock vittna om att det kan vara oskönt och klia en del på halsen. Om växten är väldigt vild på halsregionen kan det också se ganska så ovårdat ut.

Så här lägger du en snygg halslinje

Raka snygg halslinje

  1. Lägg en svagt rundad halslinje från strax bakom örsnibben ner mot övre delen av adamsäpplet.
  2. Lägg nästa linje från utsidan av polisongerna (mot örat) ner i en svag rundning bakåt och möt den förra linjen genom att skapa ett rundat hörn.
  3. Raka eller trimma all skäggväxt under halslinjen.
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea