Rakning för damer med säkerhetshyvel

Academy Rakning

Rakning för damer med säkerhetshyvel

Många kvinnor och damer rakar sin kropp regelbundet. Ofta sker det i samband med dusch. Idag börjar fler kvinnor upptäcka fördelarna att raka sig med traditionell säkerhetshyvel och återfuktande rakkrämer och raktvålar. Potentialen till ökad komfort är stor jämfört med en kanske halvslö engångshyvel tillsammans med rinnande vatten och kroppstvål.
Författare: Gustav Burman
Vår erfarenhet är att kvinnor i största allmänhet är drivna och pålästa kring det mesta som rör hud och kroppsvård. Ett exempel på detta är många damer upplever att rakbladen för män håller längre än de som marknadsförs mot kvinnor.

Ibland är det marknadskrafter som gör att produkter skiljer sig mellan män och kvinnor. Håret på kroppen är ofta mindre kraftigt jämfört med skäggstrån i ansiktet. Samtidigt vill varje kund som rakar sig att bladet ska hålla skärpan så länge det går. Även utifrån ett hållbarhetsperspektiv är det logiskt och rimligt.

Raka ben och kroppen med säkerhetshyvel

Säkerhetshyvlar för kroppsrakning behöver ha en mildare inställning att inte rakningen blir för aggressiv och rivig. En del i det är att du inte alltid ser var du rakar dig utan får förlita dig på din känsla och muskelminne. 

Säkerhetshyveln har en vinkel på ungefär 30 grader där du kan variera lite hur du attackerar när du rakar dig. Tippar du upp den lite för du en mer skrapande ingång medan om du vinklar ner den kommer du under 30 grader och minskar så vinkeln och attacken. 

Kninna som rakar benen med endast vatten och säkerhetshyvel
En mild säkerhetshyvel har ett mindre spann för justering medan en hyvel som är aggressivare ger ofta dig med möjlighet att justera. Men nu är vi inne på detaljer och sådant som kommer med tid och erfarenhet. På bilden Merkur 24 C i krom.


Mühle companion unisex säkerhetshyvel
Mühle lanserade världens första unisex säkerhetshyvel Companion för kroppsrakning. Den har en mild inställning och skyddande bars på sidorna för att minska risken för att du ska kunna skära dig på hörnet på rakbladet.


Bra säkerhetshyvlar för rakning av kvinnokroppenDet fina med säkerhetshyveln är att alla dubbelrakblad passar i varje säkerhetshyvel då det är samma standard och inpassning. Milda rakblad är oftast bäst att börja med. När du känner dig trygg och behovet uppstår kan du alltid välja ett något vassare blad. Med tiden lär du dig att hitta ett blad som har tillräckligt bra skärpa för just dig och med en skön komfort och hållbarhet. 
Milda dubbelrakblad som Derby Extra, Mühle och Personna är bra och populära val för kroppsrakning.


Marilyn Monroe artwork
Det sägs att skådespelaren, sångaren och modellen Marilyn Monroe rakade sitt ansikte regelbundet för den hudvårdande effekten. (säkerligen med säkerhetshyvel)  Idag är det fler än henne som använder just rakhvel i ansiktet för att få bort döda hudceller och främja tillväxt av ny hud. 

Merkur 24 C rosegold
En säkerhetshyvel i roséguld höjer upplevelsen och ger din rakning både flärd och stil. På bilden ser ni Merkur 24 C rosegold.

Companion Rosegold Rakhyvel
Mühle Companion Rosegold rakhyvel med vackert handtag i form av ett tumavtryck och skyddande bars på sidorna om rakbladet. 

Rockwell Rosegold Safety Razor
Rockwell Razors har flera modeller i rosé: Rockwell 2 C, Rockwell 6C samt Rockwell T2.

Vårdande och återfuktande produkter som ger skydd och glid

Att nå noll friktion är många fysiker och ingenjörers dröm. I verkligheten är det ofta annorlunda. Att minska friktionen är viktigt när vi rakar oss. Där har produkterna vi rakar oss med en stor betydelse. Dels att mjuka upp huden och göra den smidig, men också att skapa ett bra glid och skydda huden mot det vassa rakbladet.

Mühle organic - vårdande hudvård och rakningsprodukter på rad
Milda och återfuktande produkter är att föredra när du skapar lödder för din rakning. De både förbereder huden, skyddar den och ger ett bra glid när du rakar dig. På så vis minskas risken för irritation, skärsår och annat obehag som kan uppstå. 

Fräscha rakkrämer för kvinnor


Doftfritt, citrusnoter eller blommiga inslag? Du väljer. Våra rakkrämer är ofta glycerinbaserade och ger ett krämigt och härlig lödder när du rakar dig.


Sköna raktvålar för damer


Raktvålen behöver en rakborste för att mixa tvålämnet med vattnet för att skapa ett mjukt lödder. Den hårda tvålytan behöver borstens hår/fibrer och vatten för att mjukas upp och släppa loss tvål. Det går utmärkt att löddra direkt från tvålen eller i en skål eller rakmugg.

Behöver jag använda en rakborste?

Oftast är det bra att ha en rakborste när du även rakar kroppen. För att skapa lödder från en raktvål behöver du använda en rakborste som mixar vattnet med tvålen som ger ett fint lödder. När du löddrar med en rakkräm beror det lite på. Du kan använda händerna och mixa vatten med rakkrämen och få ett litet lödder. Använder du borste får du ett mer fylligt och krämigt lödder. 

Dessutom fyller du rakborsten med lödder där det alltid kan återvände med borste och tillföra mer lödder när du rakar dig. Med rakborsten slipper du att få lödder på händerna som gör att du lättare kanske tappar greppet är du rakar dig.

Rakning i duschen med lödder och säkerhetshyvel
Rakborsten håller löddret när du duschar och är enkel att applicera med när du rakar dig. 
Rakborstar av syntet är snabblödrande och enkla att handskas med. I praktiken näst intill outslitliga. Dessutom mjuka och lena samt med god stuns i.

Skölja av säkerhetshyvel i duschen
Rakning i samband med dusch skapar mycket nytta. En ren hud som vattnet också har mjukat upp skapar bra förutsättningar för en skonsam rakning. Adderar du dessutom vårdande produkter och ett krämigt lödder får du en optimal rakning. 

Återfuktande kräm efter rakning

All rakning skapar friktion och är en skrapning av huden. Därför är det bra att smörja in den med en återfuktande kräm och balm efter att du rakat dig. Den lugnar, vårdar och tillför fukt till huden för maximal återhämtning.

Glad kvinna med säkerhetshyvel
När du väl har upptäckt fördelarna med säkerhetshyvel för din kroppsrakning är det svårt att sluta eller byta till något annat.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea