Så får du ett mjukare skägg

Academy Skägg

Så får du ett mjukare skägg

Skrivet av: Gustav Burman

Om du vill att ditt skägg ska vara mjukt och följsamt måste du se till att vårda skägget. Här har vi sammanställt några användbara tips för dig som bär skägg. Ta del av tipsen och använd de som passar dig ifall du bär långt skägg, kort skägg eller skäggstubb.

1. Schamponera skägget regelbundet

Tvätta skägget med schampo minst två gånger i veckan. Det håller smuts och orenheter borta, vilka annars kan göra skägget extra stelt. Använd inte ditt hårschampo utan investera i ett speciellt skäggschampo.

Hårstråna i ansiktet är annorlunda än de på huvudet. Därför finns det speciella schampo för skägg. Applicera schampot med händerna i en masserande cirkulär rörelse. Låt det verka i någon minut och skölj ur.

2. Använd fuktgivande skäggbalsam


Precis som håret på skalpen blir mer hanterligt med balsam mår även skägget gott av lite conditioner. Använd skäggbalsam efter rengöring med schampo.

3. Tvätta ur alla rester noggrant

Efter att du rengjort skägget med schampo och återfuktat med balsam, se till att du sköljer ur alla rester. Ett bra tips är att kamma skägget bort från ansiktet och därefter torka lätt med en mjuk handduk. Låt skägget sedan lufttorka.

4. Mata skägget med nyttigheter

Som en sista touch rekommenderar vi att använda skäggolja. Det gör verkligen susen på torrt skägg som är slitet. Den primära anledningen till att använda oljor för skägget är egentligen för huden under.

Skäggoljan motverkar kliande skäggbotten och ger huden under en bra behandling. Men, skäggoljan mjukar även upp skäggstråna och gör de mer följsamma och lättkammade. Skäggoljor kan också hjälpa med att hålla ner yviga skäggstrån.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea