Så här borstar du skägget

Academy Skägg

Så här borstar du skägget

Ett välborstat skägg ser både stiligt och maffigt ut. På något sätt så upplevs det som att kraften i skägget har tämjts och blivit en helhet. Den andra sidan av att borsta skägget är att du vill få skäggoljan att fördelas jämnt i skägget och också leta sig ner till huden under. Skäggoljan smörjer både skägget och huden, minskar risken för klåda och gör att skägget känns mjukare.

Beard Oil - Skäggolja Wood & Spice 30 ml
Proraso

Beard Brew Woodland Skäggolja
Mr Bear Family

Cedarwood Beard Oil 30 ml
The Bearded Man Company


Ett borstat skägg blir lite mer naturligt än om du kammar det. Skäggborsten är ofta gjord av naturhår och svinborst. Det gör att borsten blir skonsam mot skägget eftersom det finns en naturligt flex i stråna. Det gör det behagligt och ju kraftigare, längre och större skägg så kan det ibland vara besvärligt att gå direkt på med en kam.

Om du använder skäggvax eller mustaschvax och kammar det med en skäggkam så kan det ibland se lite väl tillrättalagt ut. Många gånger är det en naturlig men ändå vårdad look man söker.

Undvik att använda en borste som du använder till huvudhåret. Risken är stor att huvudhår som fastnat i borsten hamnar i skägget. Dessa hårstrån önskar nog ingen att se och är svåra att bli av med sedan. En borste för skägget och en annan för håret.

Men's Military Rectangular Ebenholz
Kent Brushes

Skäggborste med handtag
Dr. Dittmar

Satin/bokträ Hårborste Svinborst
Kent Brushes

Använd din skäggborste så här

  1. Ta några droppar skäggolja i handen och massera in det lite snabbt i skägget.
  2. När du borstar ditt skägg så börja medhårs.
  3. Gå sedan över skägget mothårs så att hela skägget blir genomborstat av skäggborsten. Målet är att reda ut allt tjorv och få stråna att följa i samma riktning.
  4. Avsluta sedan medhårs och låt skägget få den form du vill ha.
  5. Det är inte alltid ett inoljat och välborstat skägg når dit du vill. Här kan du alltid komplettera med skäggvax och mustaschvax för att styla strån som inte vill foga sig.

Beard Balm Citrus
Mr Bear Family

Bay Rum Mustaschvax
The Bearded Man Company

Tips: Borsta gärna skägget innan du duschar. Det gör att du luckrar upp eventuella orenheter som finns i skägget av döda hudceller och annan smuts. När du sedan duschar och använder ditt skäggschampo så blir resultatet ett strålande rent skägg.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea