Så här färgar du skägget

Academy Skägg

Så här färgar du skägget

Att färga skägget är något som fler och fler har upptäckt. Det kan göras för att få en enhetlig look på ditt skägg om det har olika nyanser på skäggstråna. Många använder också skäggfärgen för att matcha med håret på huvudet bättre.Här tänkte vi ge några handfasta tips och råd för hur du bäst färgar ditt skägg, vilken nyans du ska välja och hur bäst resultat uppnås.
Skrivet av: Gustav Burman

Hur fungerar skäggfärger?

Skäggstrån är grövre än hårstråna på huvudet. Det är av den anledningen man inte använder vanliga hårfärger utan de speciellt framtagna skäggfärgerna istället. Vi rekommenderar Just For Men, som är ett av de ledande märkena.

De har utvecklat en tvåkomponentsfärg som enkelt tränger in i skäggstråna. Resultatet är att ditt skägg ges en naturlig och solid känsla och färg.

Oavsett om du vill färga gråa skäggstrån, skäggstubb eller vill hitta en nyans på skägget som är mer lik din hårfärg gör Just For Mens skäggfärger jobbet på några minuter.

Mörkt färgat skägg
Ett helfärgat skägg ger uttryck och solid känsla. Att färga skägget är mycket enklare än det låter.

Så använder du skäggfärg

Det här är den enkla proceduren som du följer för att färga skägget med Just for Mens färgning.

  1. Tvätta ditt skägg med ett skäggschampo och låt det torka helt.
  2. Tryck ut en lika stor sträng av båda de två tuberna och blanda ihop dem i behållaren som följer med.
  3. Pensla eller kamma den ihopblandade skäggfärgen i ditt skägg. Tänk på att hålla dig över skäggväxten och inte smeta ut färgen utanför på huden.
  4. Ställ en timer på 5 minuter. Du kan antingen lägga till eller dra bort en minut beroende på hur mycket färgning du vill ha.
  5. Skölj ur skägget efter färgningen med ljummet vatten. Tänk på att inte tvätta ditt skägg inom 24 h efter du färgat det så håller färgningen längre.

Tips: Använd skäggolja så får du extra lyster och liv i skägget. Det gör att färgen kommer fram på ett snyggt och naturligt sätt.

Vilken skäggfärg och nyans ska jag välja?

Börja med att hitta den färgnyans som ligger så nära din naturliga färg på skägget som möjligt. Tänk på att det är bättre att börja med en ljusare nyans. Det går alltid att färga mörkare, men inte att backa och färga ljusare.

Håll till i badrummet och se till att du antingen har en skyddande duk över dina kläder eller ta av dig på överkroppen. Att färga är inte svårare än att sätta schampo i håret.

Just for Men skäggfärger
Olika nyanser av skäggfärg från ljus till mörksvart av tillverkaren Just for Men.Tona skägget och få bort gradvis det gråa

En populär produkt på marknaden för att gradvis tona skägget mörkare till din naturliga skäggfärg är Morgans Pomade Instant Beard Darkening Cream. Med den kan du punktbehandla eller tona bredare. Över tid mörkas ditt skägg ner och du bestämmer vilken frekvens du vill behandla. 

Tekniken bakom Morgans toningskräm för skägg är densamma som för deras omåttligt populära toningsprodukter för håret i form av kräm, foam, spray eller pomada.

 

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea