Shavette eller rakkniv?

Academy Rakning

Shavette eller rakkniv?

Vi gillar rakknivar. Vi gillar shavetter. Vi gillar våtrakning. Oavsett vilken sorts rakverktyg du föredrar vill vi här lyfta fram några fördelar som shavette har jämfört med rakkniv.

Rakbladsknivar, som shavetter också kallas för, är enkla att använda och kräver minimalt med skötsel. De är en bra start för nybörjare som funderar på att börja med rakning med kniv. Shavetter har istället för en klinga ett fäste för rakblad.

Dessa rakblad byts ut och kan vara korta eller långa. Shavetter är ett enkelt och bekvämt sätt att raka sig om man tycker att det är omständigt och tar mycket tid att underhålla sin traditionella rakkniv.

Man behöver alltså inte lägga tid på strigling och slipning. Så fort bladet börjar kännas slött, byt ut det och fortsätt raka dig med bra precision.

Billigare än rakkniv, men lika stilfull

En till fördel med shavette jämfört med rakkniv är att de är billigare. Om du känner dig osäker på det här med traditionell våtrakning och inte vill lägga ut över 1000 kr på en bra rakkniv kan shavetten få dig att prova.

De kostar från 150-350 kr och ser minst lika stilfulla ut att raka sig med som rakkniven. För många har shavetten varit ett insteg till rakkniv. Det behöver inte vara så för alla. En shavett är minst lika bra att raka sig med.

Är du nybörjare rekommenderar vi att du börjar med en underhållsfri shavette. Våtrakning med rakkniv kräver träning. Du kan fokusera på din träning och öva upp din teknik i lugn och ro med shavetten.

Du slipper behöva tänka på strigling och slipning. Sättet att raka sig på är detsamma.


Feather tillverkar shavetternas Rolls-Royce.

Här kan du läsa mer om just Feathers shavetter.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea