Skäggtest STMNT

Produkttest Skägg

Skäggtest STMNT

STMNT är ett barberarinspirerat varumärke med fokus på hårstyling och vårdande produkter. Bland skäggprodukterna finns en skäggolja och en shampoo-bar. Jag har testat både produkterna - följ med så får du veta mer om vad jag tycker om dessa.
Författare: Fredrik Sandström
Skäggoljor kan vara lite olika i konsistensen. Några är halare, några fetare andra är lätta och går snabbt in i både skägg och hud. Skäggtvålen som också kan användas för både hår och skägg har en mildare formula än traditionella handtvålar. Det är bra för att minska risken att för mycket av hudens naturliga oljor försvinner i tvättmomentet. 

STMNT skäggtvål
För mig var det första gången jag, istället för att använda traditionellt skäggschampo i flytande form, använde en fast tvål. Hur skulle den kunna lösa allt som ett milt skäggschampo kan göra? Det är ändå en hård produkt som ska kunna användas för både hår, kropp, ansikte och händerna. 

Tricket för att få den att löddra är att jobba upp den i handen först och sedan tvåla in skägget. Snabbt går det även att tvätta sig när du kan använda samma produkt över hela kroppen. Den känns dryg fast den löddrar mycket. Doften är behaglig, en kombination av citrus och lavender. Kanske är det tonkabönan som bidrar med att göra den extra behaglig i sin framtoning.


STMNT förpackningar
En sak som jag reflekterat över är att det är en stilren känsla på hela varumärket. Som en mogen man känns det som ett märke jag kan identifiera mig med på det sätt som de frontar sig själva. Lite samma känsla som Barber and Books produkter som Håkan på söder i Stockholm har tagit fram. Inget ont om de som har björnar eller något annat lite mer kaxigt.

STMNT är lite mer sobert, stilrent och känns lyxigt. Och det är lite av vardagslyxen som jag gillar. Det kan vara stunden vid dusch och fix på morgonen, första kaffet eller efter träningen. Att få må bra, känna att jag lever, att känna tacksamhet och njuta.Som ni ser är tvålen svart-grå i färgen, det kommer av att den innehåller aktivt kol. Kolet är med och rengör och har med sina egenskaper en detox-effekt. Jag valde att köra med schampotvålen för hela kroppen, inklusive hår, ansikte och skägg. Jag har inte blivit torr, varken i håret eller i ansiktet av att använda den.

Fort går det också som sagt, med en produkt för hela kroppen. Perfekt för mig som nu kan komma undan med att använda bara tre produkter: tvålen, skäggoljan och deo.

Fredrik på myren 
För mig som springer och tränar mycket är det skönt att ha enkla produkter som går att ta med sig och håller måttet. Tvålen rymms i min tvålask.


Värt att notera är att formulan är både SLS-fri och helt utan silikoner. Utan animaliska ingredienser och inte testad på djur. Testad på mig!

Jag valde att löddra in tvålen på hela kroppen och låta den sitta kvar tills det var dags att skölja av allt. 

STMNT skäggolja inzoomad.
Genom åren har jag testat en hel del skäggoljor. Det viktigast för mig när det kommer till skäggolja är att den ska vara lätt att arbeta in och lätt flyta in i skägget. Den får gärna ge en glans och lyster - utan att lämna en fet känsla när man tar på skägget.

Flaskan och pipettkorken är en av de bättre jag testat. Inget kladd och klet i onödan. 50 ml är också ett plus för mig som har ett lite längre skägg. Doften är riktigt bra. Hade de haft en parfym med samma doftnoter hade den helt klart varit ett alternativ att ha som doft. Det är inte en exakt matchning av tvålens doft, men det finns något släktskap helt klart. De gifter sig väl och har en gemensam harmoni. Citrus, rök och tränoter.

Min respektive som ibland kan vara något känslig för doft gillar den och tycker att jag luktar gott.

Fredrik
Skäggoljan är silikonfri och av förklarliga skäl fri från ingredienser från djurriket. Jag brukar köra med 5-10 st droppar av skäggoljan. På något vis håller skäggoljan skägget på plats hela dagen. Även om jag sätter i oljan kl 06 på morgonen, jobbat och sedan tränat, finns det ändå kvar den mjuka känslan. Det är ett bra tecken.

Kolla gärna in min Instagram för löparbilder och andra upptåg.
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea