Skäggvårdsprodukter från Acqua di Parma

Produkttest Skägg

Skäggvårdsprodukter från Acqua di Parma

Skäggvårdsprodukter är inte det första som förknippas med Acqua di Parma däremot har de under en längre tid haft sköna och uppskattade hudvårdsprodukter. Nytt för 2019 är att det nu finns skäggprodukter i den nya gula linjen - alla lika gott doftande av Colonia signaturdoft. Jag har under några veckor använt deras skäggvårdsserie. Läs vidare hur den känns och upplevs.
Skrivet av: Viktor Rönnberg

De skäggvårds produkter som finns är ett skäggschampo (finns också på tub), ett skäggserum och en skägg/mustaschkräm. Redan från början känner jag precis var man lagt ribban för sina skäggprodukter: Den sofistikerade skäggiga gentlemannen. Doftar friskt men har den där tonen av pondus och respekt och det lyckas man verkligen med.

Så bestämde mig för att ta det i tur och ordning och börja med schampot. Löddrar fint och enkelt att massera in i skägget, även att skölja ur. Ger en mycket lenare och mjukare känsla än många andra schampon jag provat på. Finns ingen anledning till att använda balsam efteråt och kliver ändå ur duschen med en känsla av ett rent och friskt skägg.

Ut ur duschen och dags för den stora och mest intressanta delen av testet, styling av skägget: Det man valt att kalla Beard Serum är deras olja i detta fall. Även denna med en doft av det där friska och manliga. Enkel pumpflaska så enkel förpackning att plocka med sig och inget problem med trasig pipett. Lätt att bli lurad av konsistensen som verkar kunna ge en tung känsla när man jobbat in den i skägget, utan resultatet blir snarare raka motsatsen.

Skägget blir lätt och för att plocka in uttryck från annan bransch, välsmort. Ingen fara att det ska trassla sig något när man sedan borstar ut skägget, utan borsten glider lätt genom och i slutändan får man även här en lätt och frisk känsla på skägget.

Vidare så till det man kallat Styling Cream, eller enkelt förklarat balm. Man har med denna produkt riktat in sig på lite längre skägg så när jag läste det och ha provat de två första produkterna tänkte jag att detta skulle vara ytterligare en produkt som skulle ge den där friska och lätta känslan.

Men så är inte fallet, utan här landar man i slutändan med ett skägg som fortfarande doftar respekt visst. Men inte den lätta känslan, utan precis som produkten så känns skägget i slutändan inte alls oljigt eller flygigt som för mycket ”lätthet” kan ge enligt mig. Utan istället får man ett mjukt skägg som håller ihop bra efter styling. Också en styling som sitter i största delen av dagen.


Stylingkrämen från Acqua di Parma har en fantastiskt doft och ger en rejäl och bra styling av skägget.

Sammanfattningsvis: Schampo och Beard Serum ger en lätt och frisk känsla över skägget. Framförallt schampot blir jag fast vid för det återfuktar bra och den tid man sparar på att inte behöva använda balsam efteråt för att undgå trassel är en stor grej.

Styling Cream går istället åt andra hållet och ger en rejäl känsla efter styling utan för den skull tumma på den där friska respektfulla doften som går som en linje genom produkterna. Hade också möjlighet att lukta på parfymen med samma doft och märks verkligen att Acqua di Parma är ett stort parfymhus!

Sen är det omöjligt att missa förpackningarna! Så stilrena och enkla att jag skulle inte ha några problem alls att ha dom ståendes framme i badrummet på hylla bara som en snygg touch även när de är tomma och man i vanliga fall hade slängt dom.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea