Sommardofter

Academy Livsstil

Sommardofter

Sommaren öppnar upp alla våra sinnen och sommaren har en särskild förmåga att skapa minnen. Det är inte helt ovanligt att vi kan knyta just dofter till dessa härliga ögonblick. Sommarparfymer får gärna vara lätta, fräscha och vågade. Som kille kan du våga dig längre bort från dina vanliga jaktmarker och kanske korsa en och annan linje till de mer feminina ackorden. En doft luktar olika beroende på vem som bär den.
Författare: Gustav Burman
Att välja sommardoft kan utgå från olika perspektiv. Någon kanske är ute efter en doft som kan skapa attraktion och vara sensuell. Fokus kan ligga på omgivningens respons i första hand. Eller är perspektivet det motsatta där du först och främst själv vill identifiera dig med doften. Känns parfymen rätt utifrån min egen känsla. 

Det är djupast sett du själv som ska gilla doften och tycka att den passar in i sammanhanget. Det går inte att vara alla till lags. Ibland kan dessa kombineras. Jag tycker att den tyngsta delen ska vara dig själv och att du inte ska känna dig allt för bunden. 

En fördel med just sommardoft är att den ofta är ganska lätt att bära. Det kan vara citrus med inslag av blommiga dofter. Sötma med inslag av lättare träackord. Det betyder också att du kan variera dig mycket och ha flera olika. Ibland känner du extra för någon och en dag eller kväll är du mer intresserad av en annan parfym. 

Sommardofter med citrus från medelhavet

Medelhavet är för många det första resmålet. Kanske du hade möjlighet att redan som barn att besöka något av länderna kring medelhavet. Doftminnet är starkt och det doftar annorlunda i dessa trakter. 

Det är också här många dofter har sitt ursprung. Franska, italienska och spanska parfymörer. De första dofterna var just med inslag av bland annat citrus. 


Blommiga noter hör sommaren till

Att välja en parfym som lyfter fram de blommiga doftnoterna kan kännas lite ovant. För någon kan det krävas visst mod. Det är kanske här ett visst gränsöverskridande krävs. Låt oss göra det enkelt - kan du bära en skjorta med blommiga mönster - då kan du utan tvekan ha en blommig doft. Mer än så krävs inte om ni hänger med i tankegångarna. 

Du behöver inte applicera mer än att du och din omgivning får en touch. När du blir mer bekväm kan du dra på mer doft. Det kanske till och med blir att du gärna vill sticka ut. Beroende på hur doften är konstruerar finns det mer eller mindre moment. 
Våga var sensuell

Ämnet är lika djupt som havet. Att lägga till lite sötma och skapa attraktion kan vara en väg. Förförisk mysk en annan. Vanilj är något ofta fäster bra på huden och sitter kvar länge. Även om den uppfattas som ganska lätt finns den där och kan blandas med träackord som ligger djupare i parfymen när tiden går. Det skiljer sig lite från citrusnoter som är ganska flyktiga. En rolig anekdot som en av våra kunder berättade för oss var hur det kom sig att Acca Kappas White Moss fick namnet huggarolja. Än idag lever namnet vidare i vissa kretsar. En parfym som är lätt att gilla, lätt att dras till och lätt att bära. Precis som kärlekslivet kan få sig ett uppsving i sommarvärmen tål också parfymgarderoben förnyelse och passion. Om det är någon gång du ska våga är det just nu när allt står i blom. Denna sommartid som kan kännas lite flyktig och ytlig. Men som berusar oss och ger härlig energi. 
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna