Sommarlooken

Academy Livsstil

Sommarlooken

När sommaren kommer öppnas nya möjligheter. Vi rör oss på ett annat sätt och socialiserar som aldrig förr. Den varma årstiden är ett utmärkt tillfälle att göra en eller flera förändringar i livet. Vad finns det att hämta just denna sommar? Svaren är nog lika många som personer. Vi kikar närmare på sommarlooken.
Författare: Gustav Burman
En av livets förmåner är variantion. Vi hinner knappt börja innan det är dags att gå vidare. En sak som vi däremot får många chanser är just årstiderna och varje år kommer sommaren som ett brev på posten. 

I vårt avlånga land kan det gå både sakta och fort. I norr smälter snön samtidigt som vårens grönska gör sig påmind. Och vips är det juni och full sommar. I söder kommer sommaren in från en grön nivå direkt och kommer bara värmen blir det sommarkänsla. 

Det varma klimatet gör att snabbt åker kläder av och garderoben ses över. Vi träffar naturligt mer folk och gläds och inspireras av alla dessa möten. 

Hur känns skägget under sommaren?

Har du långt skägg kan det vara skönt att trimma ner det lite till sommaren. Låta lite slitet skägg få lämna plats för kortare nyare. Särskilt under halsen där det kan kännas varm att ha en matta. 

Sommaren är också skäggstubbets årstid. Att få vara lite lössläppt. Inte raka sig varje dag. Ett skäggstubb gör sig väldigt snyggt mot en solbränd hy. Kanske är och blev sommaren startskottet för ditt kommande skägg?Att inte har för feta produkter i skägget är bra för dig som har kortare skägg. Men även för längre skägg där du inte vill få den där feta effekten som skäggolja kan ge. På sommaren behöver vi inte fukt i samma utsträckning. En skäggkräm gör skägget mjukt och väldoftande. Precis som namnet låter är det en kräm som du smörjer in i skägget och skäggbotten. 

Den salta beachlooken

Salt och strand hör ihop. Vi har alla känt den där sträva känslan och visst är sommaren ett bra läge att bekanta sig med en enkel stylingprodukt som saltvattensprayen och dess syskon groomingsprayer. 

Salt beachlook
Sommaren öppnar upp för dofter och visst är det lätt att tänka på Acqua di Parma Blue Mediterraneo Fico di Amalfi. I den serien finns ett helt batteri med citrusinspirerade dofter med inspiration från den italienska kusten. 

Blue Mediterraneo
Att växla doft är utmärkt under sommaren. Ta ut svängarna, varför inte gå blommigt. Det visar på klass och känsla. Citrusnoterna fungerar alltid, men kan behöva utmanas lite. 

Växla upp rakningen under sommarmånaderna

Just den oregelbunda sommaren när vi kanske mer än någonsin följer våra känslor och lustar gör att vi behöver ha ett kraftfullt vapen att dra till när det är dags att raka sig. Stubben som kanske blev någon eller några dagar längre än planerat visar på sällan skådat motstånd. Då är det skönt att ha en rakhyvel eller varför inte en rakbladskniv/shavette i sin hand som kan reducera stubben ordentligt. En slantbar säkerhetshyvel attackerar stubben lite snett från sidan och kan ge en fin utväxling när du går på sommarstubben. Men visst kan den bitas om man inte är försiktig. Om du har en justererbar säkerhetshyvel är det utmärkt att växla upp på de högre växlarna där du får en kraftigare och aggressivare rakning. Annars är risken stor att du glider på skägget istället för att få till en bra vinkel och attack. 

Shavetten är som en rakkniv, men du vet alltid vad du får. En rakbladsskärpa och det är skönt när du ska raka hår skäggstubb. Du behöver inte fundera över något annan skötsel än att ha ett vasst blad och byta när det är dags.

Rakning på sommaren
Sommaren är utan tvekan årstiden för aftershave splasch med alkohol. Det är också när vi ska koppla av och ta ut svängarna. Vad kan vara mer avkopplande och frigörande som att ta god tid på sig och raka sig med en rakkniv. Vasst stål, tid som stannar upp och en härligt avslutande finish alla kategorier.
Mühles havtorndoft är makalöst god - laddad med antioxidanter och lämnar en skön doft av lime och apelsin.
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea