Acqua di Parma

Acqua di parma produkter

Acqua di Parma

Acqua di Parmas exklusiva herrdofter bär en aura av lyx och stark identitet. Varje doft som lämnar deras doftlab blir en tidlös klassiker för riktiga gentlemän som vill dofta gott och se bra ut. Dofterna produceras i serier och finns att köpa i matchande Eau de Cologne, Deodorant, After Shaves, Bad & Duschgeler med mera. Bland storsäljarna finns idag klassiska herrdofterna Colonia, Assoluta, Oud och Leather.

Visa filter Dölj filter
Artikelgrupper
1  2  3  Nästa»

Acqua di Parmas långa historia av tidlös elegans

Acqua di Parma är ett 100 % italiensk företag och varumärke. Det har blivit en symbol för tidlöshet och elegans. Den mest sostifikerade uttrycket av en livsstil.

Tänk dig en miljö av doftande trädgård och munkar som skrider omkring. Luften är frisk och doftande av läkande örter och citrus – apelsin, bergamot och citron. Just här kring klostret hittar vi de första spåren.

Samtidigt i världen på utsidan där parfymtraditionen på allvar börjar ta fart med en gradvis förflyttning från ett universum av medicin och örter till att också omfatta doft. Vattnet som kommer av citrusdestillering blir födseln av den kultur av italiensk doft som vi känner idag.

Startade i ett litet labb i Parma år 1916

Carlo Magnani, en aristokrat från Parma och entreprenör som ägde flera skrädderier i den gamla stadskärnan. En berest man och väl bevandrad i internationella kulturer. Mr Magnani hade ett modernt sinne för sin tid och han saknade alltid Italien när han var på resa.

Han lät ett litet labb i Parma få den särskilda uppgiften att fånga essensen av elegans, stil och det italienska ljuset.

Resultatet blev en eau de cologne som både omfattade tradition, ljus och fräschör som just precis är karaktäriskt för Italien och den italienska kulturen. Colonia di Acqua di Parma. Den italienska staden, gammal palazzi, solbadandes i guldrikt skimmer, ljus, skuggor, kultur och den tidlösa elegansen.

Colonia blev kännetecknet för stil

Carlo Magnani brukade applicera några droppar Colonia på det papper som omslöt the skräddarsydda kostymen. När gentlemannen öppnade sitt paket skulle den rena, fräscha doften spridas tillsammans med känslan av att äga en ny kostym.

En gammal italiensk ritual var att spraya lite doft på en näsduk i fickan när man lämnande hemmet. På så vis har Colonia blivit en symbol för stil och diskreta men samtidigt sostifikerade. En tradition som förts vidare från far till son.

Stil går aldrig obemärkt förbi.

Passion för hantverk hos Acqua di Parma

Acqua di Parma sätter stort värde på hantverk och kvalité. Det genomsyrar allt från produktion av doft, hud och kroppsvård. Skrivet om Acqua di Parma

Gula rakningsserien från Acqua di Parma

Gula rakningsserien från Acqua di Parma

Acqua di Parma har precis i skrivandets stund släppt en ny rakningsserie Collezione Barbiere som utgår från den klassiska Coloniadoften. Produkterna är av hög klass och vi jämför och testar dem mot de tidigare diskreta bruna rakningsprodukterna från Acqua di Parma. Vad skiljer och vad känns igen? Vi försöker svara på allt detta i denna artikel. Läs mer
Skäggvårdsprodukter från Acqua di Parma

Skäggvårdsprodukter från Acqua di Parma

Skäggvårdsprodukter är inte det första som förknippas med Acqua di Parma däremot har de under en längre tid haft sköna och uppskattade hudvårdsprodukter. Nytt för 2019 är att det nu finns skäggprodukter i den nya gula linjen - alla lika gott doftande av Colonia signaturdoft. Jag har under några veckor använt deras skäggvårdsserie. Läs vidare hur den känns och upplevs. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea