Alla Hjärtans Dag

Alla hjärtans dag - valentines day

Alla Hjärtans Dag

Alla Hjärtans Dag är dagen då vi ska värna om våra älskade nära och kära lite extra. Den infaller den 14:e februari varje år och härstammar från traditionen att fira helgonet Sankt Valentin.

Här har vi samlat några tips på Alla Hjärtans Dag present till honom, din pojkvän, din man, din älskade. Köp en kärlekspresent som passar en skön kille.

Visa filter Dölj filter
Varumärke
1  2  3  4  5  ..6 Nästa »

Presenter till pojkvän på Alla Hjärtans Dag

Att ge sin kära kille en present på Valentindagen är en kärlekshälsning som uppskattas. Det finns många olika gåvor man kan ge och de vi tipsat om ovanför är bara ett skrap på ytan. Vi gjorde en enkel check bland de killar som jobbar hos oss och det här var vad vi skulle tycka var romantiskt.

Trevlig middag med 3-rätters meny

Det sägs att vägen till mannens kärlek går via magen. Det brukar ligga en uns av sanning i alla såna här klyschor. Det skadar ju i alla fall inte att prova. Bjud ut honom på middag eller kanske ännu bättre, laga den själv utifrån nåt meny med recept du hittat på nätet. Vill du hålla det enklare kan du ge honom en bra start på dagen med en extra god frukost.

Skriv en dikt

Kanske inte det enklaste men blotta försöket kan öppna nya sidor hos både dig och din kille. Börja med en kort text och försök baka in hur du känner för honom. Ta en titt på andras texter och dikter.

Gör en avkopplande aktivitet tillsammans

Lever du och din pojkvän intensiva liv med en uppbokad kalender kan en avkopplande stund tillsammans vara värt så mycket. Att gå på spa är uppskattat och ger er en möjlighet att rå om varandra lite extra.

Blommor och choklad

Det mest klassiska tipset av de alla. Att ge blommor och choklad är det något som många killar gör till sina tjejer. Men som den kärlekshälsning det är går det absolut lika bra att ge till killar. Rosor är den blomma som har sin höjdpunkt under Alla Hjärtans Dag. Var ute i god tid för det är lätt hänt att floristerna får slut snabbt.

Historia bakom Alla Hjärtans Dag

Den 14:e februari är en dag som man inom den katolska kyrkan började fira helgonet Valentinus redan på 400-talet. Vem Sankt Valentin var är oklart men flera berättelser har förts vidare med romantiskt innehåll.

En berättelse handlar om en kristen man som trotsade kejsar Claudius II, som hade lagt förbud mot att viga unga par. Valentin fick lida martyrdöden men lyckades smuggla ut ett kort till den kvinna han så djupt förälskat sig i - fångvaktarens dotter!

I Sverige blev Alla Hjärtans Dag inte stort förrän på 1960-talet. Starka influenser från amerikansk kultur var en bidragande orsak. Att ge blommor är det absolut vanligaste och då är det främst rosor, mörkröda rosor för att symbolisera stark kärlek. De ges i regel tillsammans med andra presenter från choklad och gelehjärtan till personliga gåvor.

Skrivet om Alla Hjärtans Dag

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea