Ansiktskräm

Ansikte hos man med skäggstubb

Ansiktskräm för män

Ansiktskrämer (moisturiser) skyddar din hud och ger den näring samt förhindrar tidigt åldrande hud. Välj en ansiktskräm för män och som passar din hudtyp. Om din hy känns trött och livlös, använd produkter som ger din hy den boost den behöver för att se fräsch och välmående ut.

Dessa produkter hittar du bland annat under specialbehandlingar för hud. Här hittar du många fina ansiktskrämer speciellt framtagna för mäns ansiktshud.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Återfuktande ansiktskräm för män

Fukt är viktigt för att huden ska se slät ut och rynkor inte framträda. Huden i ansiktet är tunnare än huden på resten av kroppen. Därför är det här man lättast upptäcker torr hud. Med en bra återfuktande ansiktskräm för män kan man ge huden både fukt och näring så att den ser slät ut och känns smidig och mjuk.

Om du vistas mycket ute i solen är påfrestningen för din ansiktshud ännu större och behovet av mer fukt likaså. Solen strålar verkar uttorkande men det är också viktigt att tänka på UV-strålningen som kan ha både positiva och negativa effekter. Det finns ansiktskrämer för herrar som har solskyddsfaktor lämpliga för dig som gillar att vara ute i solen.

Tips för bättre absorption av hudkrämer

Om du varit hos en hudterapeut någon gång kanske du märkt att de alltid värmer upp krämen innan de applicerar den. Det är ett knep som gör att absorptionen ökar. Om ansiktskrämen har samma temperatur som din hud ökar upptaget.

Ytterligare ett tips är att applicera krämen på lätt fuktad hud. Det ökar också upptagningsförmågan i huden.

Hur mycket hudkräm behöver jag?

Exakt hur mycket hudkräm du behöver beror på olika delar. På sommarhalvåret är klimatet varmare och fuktigare och på vintern. Det gör att behovet av återfuktning är större på vintern än på sommaren. Det är något du säkert kan känna igen. Tänk därför på att det är din känsla som är det viktigaste. Känns din ansiktshud torr och stram, då behöver du mer återfuktning och ansiktskräm. Huden blir nästan som när du känner törst efter vatten. Känn dig fram. 

Olika delar på ansiktet kan behöva mer eller mindre kräm. De allra flesta har blandhy som innebär att näsa och panna är något fetare än övriga delar på ansiktet. Det är något du kan tänka på när du applicerar kräm i ansiktet. Alltså torrare delar i ansiktet behöver med återfuktande kräm än fetare partier. 

Rätt ansiktskräm till herrar för alla tillfällen

Årstider och hudtyp gör att någon kan behöva en fetare ansiktskräm eftersom personen har torrare hy, medan någon annan behöver en mindre fet kräm. På vintern behöver vi mer fukt eftersom kyla och torrare luft gör att huden torkar ut snabbare. Ibland kan det betyda att du har en fetare ansiktskräm på vintern och en lättare kräm på sommarhalvåret. 

Det finns ansiktkrämer som har en inbyggd nermattningsfunktion. Dessa är utmärkt att använda om du har fet hy eller om du tycker att panna och näsa lätt blir glansig. 

Huvudsyftet med krämer för ansiktet är göra huden smidig, skön och vital för att den ska kunna stå emot åldrande, påfrestning, sol och slitage på ett bra sätt. Tänk på att applicera ansiktskräm med inbyggd solskyddsfaktur när du vistas i solen. Dessa krämer har ofta betäckningen SPF och en siffra efter som är den uppskattade solskyddsfaktorn. En fördel med dessa krämer att de ofta är mindre feta jämfört med traditionell solskyddskräm för hela kroppen. 

Om du upplever att din aftershave eller aftershavebalm inte räcker till är det bra att komplettera med ansikskräm för att ge huden en optimal återfuktning. 

Skrivet om Ansiktskräm

Hudvård för män

Hudvård för män

Varje dag utsätts din hud för smuts, föroreningar, väder och vind. Även din rakning sliter på din hud och en torr inomhusmiljö. Därför är det viktigt att din hud blir ren och får den näringen den behöver. Genom att använda produkter som är anpassade efter din hudtyp som man så håller du din hud fräsch och hindrar för tidigt åldrande eller andra hudproblem. En enkel hudvårdsrutin är grunden i all hudvård för män. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea