Ansiktsmask

Kille lägger ansiktsmask

Ansiktsmask för män

Som del av en god hudvård används ansiktsmasker av män för att både rengöra och återfukta huden. En bra ansiktsmask rengör på djupet i porer och kan motverka pormaskar. Krämmasker och gelémasker återfuktar huden och passar särskilt torr hy eller efter en heldag i solen. Lermasker drar ut fett och verkar på djupet och passar bäst fet eller blandhy. Peel-off masker bildar en hinna efter applicering, som man sedan drar bort och avlägsnar smuts och döda hudceller.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Ansiktsmask mot pormaskar

Att använda ansiktsmask mot pormaskar kan vara ett effektivt vapen då masken rengör på djupet. Det är djupt i huden som det kan samlas orenheter och bakterier och som sedan leder till inflammation, finnar och svarta pormaskar. Alla kan drabbas av finnar och andra mindre hudåkommor, men svarta pormaskar ser varken fräscht eller trevligt ut. Det är helt enkelt ett tecken på ingrodd smuts i porerna.

När du vill behandla pormaskar är det bra att använda en mild rengörare dagligen och en skrubb någon gång i veckan som bas. Ansiktsmasken toppar behandlingen genom att rengör djupt ner i porerna och dra upp smuts och orenhet.

Kämpa mot pormaskar med Peel-off eller djuprengörande ansiktsmask

Det finns två typer av ansiktsmasker som du kan ta till för att bekämpa pormaskar på. Antingen använder du en peel-off mask. Fördelen med denna är att du drar upp innehållet i porerna mekaniskt. Nackdelen är att det kan slita lite på huden om du är känslig.

Alternativ två är att använda en djuprengörande lermask. Leran drar upp smuts och suger upp fett, smuts och talg. En del ansiktsmasker kan också ha kol i sig som är känt för att rena och detoxa. Du låter masken torka in och sedan tvättar du bort den.

Tänk på att alltid återfukta med en ansiktskräm efter din behandling. Använd ansiktsmasker som djuprengör lagom ofta, inte oftare än någon gång per vecka. Den som har känslig hy kan få besvär av lermaskbehandling. Testa därför alltid på en liten hudyta innan du behandlar hela ansiktet om du känner dig osäker på hur din hy ska reagera.

Skrivet om Ansiktsmask

Hudvård för män

Hudvård för män

Varje dag utsätts din hud för smuts, föroreningar, väder och vind. Även din rakning sliter på din hud och en torr inomhusmiljö. Därför är det viktigt att din hud blir ren och får den näringen den behöver. Genom att använda produkter som är anpassade efter din hudtyp som man så håller du din hud fräsch och hindrar för tidigt åldrande eller andra hudproblem. En enkel hudvårdsrutin är grunden i all hudvård för män. Läs mer
Tips för bra ansiktsrengöring

Tips för bra ansiktsrengöring

Att tvätta ansiktet är något som vi alla gör mer eller mindre och kanske ägnar vid det inte så mycket uppmärksamhet eller tanke. Vi ska nu gå ner på djupet och bena ut varför det är viktigt att rengöra ansiktet och hur du kan göra det på bästa möjliga sätt. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea