Ansiktsskrubb

Man som torkar sig efter ansiktskrubb

Ansiktsskrubb för män

En ansiktsskrubb (ansiktspeeling) används för att hjälpa huden att avlägsna döda hudceller. Varje dag dör tusentals hudceller för att ge plats åt nya. Peeling, eller exfoliering, gör att efterföljande hudvårdsprodukter kan tränga in och ge huden ny kraft lättare. Läs mer om ansiktsskrubbning här.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Skrubba lagomt med din ansiktspeeling

Man ska inte överdriva peeling och exfoliering. När man gör en ansiktsskrubb tar man bort det yttersta lagret av döda hudceller. Om man överdriver skrubbandet riskerar man att de levande hudcellerna under svarar genom att överproducera nya celler. Det kan leda till ett tjockare cellager och en grövre hud.

En ansiktsskrubb varannan vecka kan vara lagomt och när du gör din peeling, gör den varsamt och se till att återfukta efteråt med hudkräm. Ta då en ansiktskräm som innehåller glycerin, urea eller hyaluronsyra.

Din hud återfår därmed sin lyster och spänst snabbare och mer effektivt. Vi rekommenderar att du byter ut din ansiktstvätt mot en ansiktskrubb för män en till två gånger i veckan. Tänk på att olika årstider påverkar huden olika. Känn därför efter vilket behov huden i din ansikte har just den här tiden på året. Vintertid är det torrare luft och för många ansiktspeelingar kan bli för jobbigt för din hud.

Olika typer av ansiktskrubb

De mest vanliga formerna av ansiktskrubb är mekanisk skrubb i form av olika små korn från naturmaterial som kokos, pumice, pimpsten eller bark från pilträd. Beroende på hur grova dessa är och vilken storlek kornen är påverkar hur mycket skrubbeffekt du får.

Ofta kombineras skrubbkorn med andra ingredienser som dels håller ihop formulan och skrubbkrämen, men som också bidrar till en djupare och mer intensiv rengöring av huden i ansiktet. Det kan vara kol som renar och drar ut orenheter i huden, hudvårdande oljor som också löser upp smuts samtidigt som huden skrubbas eller naturligt antibakteriell tea tree. 

Tänk på att börja skrubba försiktigt och låta kornen i skrubben jobba utan att du pressar eller trycker för mycket mot huden. Olika människor har olika känslig hy och en skrubb är alltid en viss påfrestning på huden. Med tiden lär du känna din egen hy bättre och kan anpassa både sätet du skrubbar, men också vilken typ av ansiktskrubb du föredrar och använder. En skrubb som är lagom och känns bra för dig. 

Skrubb av ansiktet förebygger hudproblem

Smuts och orenheter som binds samman med talg från huden kleggar igen och täpper till porerna. En reglbunden skrubb någon gång i veckan hjälper till att hålla huden ren och fräsch så att inte porerna täpps till eller att död hud ligger kvar. Det är just detta som kan täppa till porerna och göra att finnar, blemmor eller innåtväxande hårstrån dyker upp. 

Ett sätt att undvika innåtväxande hårstrån är just att använda en ansiktskrubb regelbundet. Då frigörs och friläggs skäggstråna och när de sedan klipps av finns inget som kan ligga ivägen för skäggstrået att växa upp igen. 

Sugen på att lära dig mer? I SLIQHAQ Academy kan du läsa om epidermis, exfoliering och skillnaden mellan mekanisk och kemisk peeling: Peeling - tar bort döda hudceller

Skrivet om Ansiktsskrubb

Hudvård för män

Hudvård för män

Varje dag utsätts din hud för smuts, föroreningar, väder och vind. Även din rakning sliter på din hud och en torr inomhusmiljö. Därför är det viktigt att din hud blir ren och får den näringen den behöver. Genom att använda produkter som är anpassade efter din hudtyp som man så håller du din hud fräsch och hindrar för tidigt åldrande eller andra hudproblem. En enkel hudvårdsrutin är grunden i all hudvård för män. Läs mer
Tips för bra ansiktsrengöring

Tips för bra ansiktsrengöring

Att tvätta ansiktet är något som vi alla gör mer eller mindre och kanske ägnar vid det inte så mycket uppmärksamhet eller tanke. Vi ska nu gå ner på djupet och bena ut varför det är viktigt att rengöra ansiktet och hur du kan göra det på bästa möjliga sätt. Läs mer
Peeling tar bort döda hudceller

Peeling tar bort döda hudceller

Att skrubba ansiktet och kroppen är en viktig del av hudvården. Andra ord för denna procedur är peeling eller exfoliering. Det finns många fördelar med att regelbundet skrubba kroppen ren från döda hudceller och smuts. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea