Ansiktsvatten

Man som applicerar ansiktsvatten med bomullsrondell

Ansiktsvatten

Ett bra ansiktsvatten tar bort resterna från rengöringen, stänger dina porer och återställer hudens naturliga ph-balans. Därför passar den bra direkt efter ansiktstvätt eller efter din rakning, innan du ska återfukta huden i ansiktet. Applicera ansiktsvattnet på en bomullsrondell och rengör din hud. Om du känner dig ofräsch eller flottig under dagen så passar en toner perfekt för att pigga upp huden och göra den fräsch igen. Här kan du köpa, i vårt tycke, de bästa ansiktsvattnen för män på marknaden idag.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Olika sätt att använda ansiktsvatten

Ansiktsvattnet huvudfunktion är att neutralisera phvärdet på huden och förbereda den för återfuktning. Om du har använt tvålprodukter i form av face wash eller ansiktsskrubb kan du ha en något basisk ph på din hud. Dessutom kan det finnas kvar tvålrester och dylikt på huden eller rester från din skrubb eller ansiktsmask. 

Ph-värdet på ansiktsvattnet ligger ofta nära hudens egna ph-värde. Använd en bomullsrondell när du applicerar din skin toner direkt efter ansiktstvätt. Svep den över ansiktet och de delar du önskar. Rondellen fördelar ansiktsvattnet och har dessutom en absorberande förmåga och kan dra åt sig smuts, tvålrester och döda hudceller som kan finnas på huden. 

Efter att du svept ditt ansikte med ansiktsvatten går du vidare med ansiktskräm, ögonkräm och dina andra hudvårdande produkter. 

Ansiktsvatten efter rakning

En annan del av funktionen är att också stänga porerna. Det är särskilt viktigt när du rakat dig då värme och rakningsmomentet har öppnat upp porerna för en nära rakning.

Här kan ett ansiktsvatten på bomullsrondell vara med och ta bort rester från rakningen i form av tvål, skum och lödder. Skölj alltid av först med vatten efter rakning, gärna kallt vatten. Direkt efter detta använder du ansiktsvattnet. 

Om fallet är att du skurit dig eller känner att huden kanske har mindre skrapsår, använd då en alunsten eller alunstift först för att stoppa och behandla eventuell blöding. Låt verka 30-60 sekunder innan du sköljer av med kallt vatten. 

Sedan kan du gå vidare med att försiktigt badda aftershave splash med alkohol med en bomullsrondell över ditt ansikte. Och vid behov eventuellt avsluta med ansiktsvatten. Rondellen kan suga upp rester av alunmineral som legat på huden från alunstifter eller alunsteten. 

Om du inte skurit dig eller känner att du vill använda en aftershave splash kan du applicera ansiktsvatten med rondell över din nyrakade yta. Använd sedan aftershave balm och eventuellt komplettera med ansiktskräm om du behöver med fukt till huden. 

Hålla rent kring skägget

Många skäggprodukter kan vara relativt tunga i sitt innehåll. Det kan vara oljor och vaxprodukter som tillför mycket till skäggets form, lyster och styling. Nackdelen är att dessa produkter ibland inte stannar i skägget utan har en tendens att sprida sig. 

Direkt efter att du tvättat skägget med skäggschampo och ansikte med face wash är det läge att börja applicera skäggprodukter. Det är klokt att börja i den ändan och ta hudvårdprodukterna när du applicerar klart skäggolja eller skäggkräm. En rondell med ansiktsvatten är en utmärkt start efter att skägget fått återfuktning. Den kan du svepa över ansiktet och sedan avsluta kring skäggets linjer ovan och under. Då får du bort lite tunga restprodukter som annars riskerar att skapa en flotting känsla runt ditt skägg. 

Ansiktstoner för att snabbt bli fräsch

En toner för ansiktet är perfekt om du snabbt vill bli fräsch igen, känner dig flottig och fet på huden. De kan du hoppa över momentet med face wash och istället använda rondell och toner direkt på ansikte, näsa, panna samt kring öron och nacke. Fett och smuts absorberas av rondellen och du känner dig fräsch igen. 

I dessa fall har du inte använt någon tyngre rengöring eller tvålbaserade produkter och kan i många fall hoppa över ansiktskräm. Dock känns huden stram är det alltid bra att smörja in din hud efteråt med ansiktskräm.

Skrivet om Ansiktsvatten

Hudvård för män

Hudvård för män

Varje dag utsätts din hud för smuts, föroreningar, väder och vind. Även din rakning sliter på din hud och en torr inomhusmiljö. Därför är det viktigt att din hud blir ren och får den näringen den behöver. Genom att använda produkter som är anpassade efter din hudtyp som man så håller du din hud fräsch och hindrar för tidigt åldrande eller andra hudproblem. En enkel hudvårdsrutin är grunden i all hudvård för män. Läs mer
Tips för bra ansiktsrengöring

Tips för bra ansiktsrengöring

Att tvätta ansiktet är något som vi alla gör mer eller mindre och kanske ägnar vid det inte så mycket uppmärksamhet eller tanke. Vi ska nu gå ner på djupet och bena ut varför det är viktigt att rengöra ansiktet och hur du kan göra det på bästa möjliga sätt. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea