Ansiktsskrubb

Ansiktsskrubb
En ansiktsskrubb (ansiktspeeling) används för att hjälpa huden att avlägsna döda hudceller. Varje dag dör tusentals hudceller för att ge plats åt nya. Peeling, eller exfoliering, gör att efterföljande hudvårdsprodukter kan tränga in och ge huden ny kraft lättare. Läs mer om ansiktsskrubbning här.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Skrubba lagomt med din ansiktspeeling

Man ska inte överdriva peeling och exfoliering. När man gör en ansiktsskrubb tar man bort det yttersta lagret av döda hudceller. Om man överdriver skrubbandet riskerar man att de levande hudcellerna under svarar genom att överproducera nya celler. Det kan leda till ett tjockare cellager och en grövre hud.

En ansiktsskrubb varannan vecka kan vara lagomt och när du gör din peeling, gör den varsamt och se till att återfukta efteråt med hudkräm. Ta då en ansiktskräm som innehåller glycerin, urea eller hyaluronsyra.

Din hud återfår därmed sin lyster och spänst snabbare och mer effektivt. Vi rekommenderar att du byter ut din ansiktstvätt mot en ansiktskrubb för män en till två gånger i veckan. Tänk på att olika årstider påverkar huden olika. Känn därför efter vilket behov huden i din ansikte har just den här tiden på året. Vintertid är det torrare luft och för många ansiktspeelingar kan bli för jobbigt för din hud.

Sugen på att lära dig mer? I SLIQHAQ Academy kan du läsa om epidermis, exfoliering och skillnaden mellan mekanisk och kemisk peeling: Peeling - tar bort döda hudceller

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna