Ansiktstvätt

Ansiktstvätt
Om du vid ansiktstvätt använder vanlig tvål riskerar du att torka ut din hud eftersom tvålen har för högt pH-värde. En bra ansiktstvätt ska ta bort smuts och fett utan att verka uttorkande. Välj därför en rengörare som passar ditt ansiktes hudtyp. Här hittar du utvalda premium hudvårdsprodukter som funkar bra för män. Läs mer om ansiktstvättning här.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Tvätta ansiktet utan att torka ut huden

Det är oftast inte att man tvättar huden för ofta som gör att den blir uttorkad. Det beror till största delen på att det är fel på pH på den rengöringsprodukt man använder. En vanlig tvål har ett alltför basiskt pH. Hudens yttersta lager har en hinna med ett något surt pH kring 5,5. För att inte rubba hudens naturliga pH-värde bör man därför tvätta sig med ansiktstvätt i samma pH-område.

Använder man bra produkter kan man tvätta sig både morgon och kväll. Tycker man det är för ofta räcker det med en kvällsession. På morgonen kanske det är nog mycket att hinna med innan dagen tar vid och stress ska helst undvikas.

Gör man det på kvällen ger man dessutom huden chansen att återhämta sig under natten. Om du upplever att din hud ofta är torr, ta då och fundera kring ett test av ny produkt eller metod för ansiktstvätt.

Lär dig mer i vår artikel med tips om ansiktsrengöring här i SLIQHAQ Academy.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna