Böker

Böker Solingen

Böker

Ända sedan Böker startade sin fabrik 1869 har rakknivar av högsta kvalité producerats i Solingen, Tyskland. Varje rakkniv går igenom imponerande 170 olika steg i tillverkningsprocessen. Ett mått på kvalité enligt Böker är fingernagels-testet. Det innebär att man böjer rakkniven över nageln och efteråt går den tillbaka exakt till sin ursprungliga form.

Familjen Bökers stora kastanjeträd

Den äldsta detaljen som finns från familjen Böker är ett stort kastanjeträd ovanför den lilla Bökerfabriken från 1800-talet. Framgången var så stark att tillverkningen ansågs som en av de bästa i Tyskland och de omgivande länderna.

På grund av det politiska klimatet beslöt sig Hermann och Robert Böker att börja tillverka sablar 1829. Dokument visade att de redan året efter i septermber kunde leverera 2000 sablar varje vecka skapade av 54 smeder och 47 slipare tillsammans med en mängd med arbetare och trainees.

Med åren breddades sortimentet till olika verktyg och bestick. Efterfrågan gjorde att familjen beslöt att öppna ett distributionskontor i New York där den unge Robert sedemera etablerade sitt företag med en gren i Kanada och Mexiko år 1865, än idag kända under namnet Casa Boker.

På grund av att relativt många inte kunde läsa blev just kastanjeträdet som återfinns i Böker-loggan det som gjorde att människor kunde känna igen och relatera till firman. Än idag återfinns trädet i Bökers logotyp.

Idag tillverkar Böker många produkter som bland annat en mängd med knivar för sport, uteliv och samlare. Bland dessa återfinns naturligtvis rakknivar som så många år har varit det naturliga sättet att raka sig med för gentlemannen.

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna