Captain Fawcett

Captain Fawcett

Captain Fawcett

År 1905 försvann den legendariske Captain Peabody Fawcett när han som upptäcktsresande skulle korsa en stor biflod till Kongofloden. Inga spår har hittats till 1997 då hittades en gammal misshandla trunk.

Bland det ruttnade och mögliga innehållet fanns diverse salvor och tidskrifter med det kända uttrycket “keep a stiff upper lip, regardless” och en mängd med listor över exotiska ingredienser som använts av Capt Fawcett Limited. Dessa exakta formler används än idag tillsammans med det världsberömda mustaschvaxet från ett gånget sekel.

Visa filter Dölj filter
Artikelgrupper
1  2  3  Nästa»

Mannen bakom Captain Fawcett

Richard Finney från Norfolk UK kom på den briljanta idén att koka sitt eget mustaschvax i köket för eget bruk. Det blev några hundra burkar till en början och idag finns en uppsjö av allehanda produkter från skäggoljor, parfymer, kammar och borstar.

Richard har en 25-årig bakgrund inom filmindustrin och Captain Fawcett, som blev utfallet av köksexperimentet, är idag ett globalt varumärke som uppskattas för sitt brittiska arv samtidigt som det är modern och relevant. Läckert förpackade produkter med känsla.

Captain Fawcetts motto

Mottot ”keep a stiff upper lip regardless” har att göra med att tro på något och hålla ut. Då kommer andra att följa efter. Det är ett fint motto med en tydlig bärkraft i det som många entreprenörer får erfara. Vikten att inte ge upp utan uthålligt tro och kämpa för sin affärsidé, varumärke och framgång.

En stor del av framgången är att många tilltalas av uttrycket i varumärket och det mått av humor och glimten i ögat som finns varje produkt och detalj. Mr Finney är en stor del av framgången med sitt personliga engagemang och känsla för att både nätverka och sticka ut.

Vi kommer att se mer av Captain Fawcett och 2020 fyller varumärket 10 år.

Skrivet om Captain Fawcett

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea