Fars dag

Presenter till farsdag

Fars dag

Fars dag är ett bra tillfälle att visa omtanke! För att underlätta i ditt val av farsdagspresent har vi här samlat några tips på produkter. Vi har valt ut de som vi tror att han kommer att uppskatta och kanske även bli glatt överraskad av.

I år 2020 infaller Fars dag söndag den 8 november. För att du ska hinna få presenten se till att du beställer senast tisdag 4:e kl 12. Men vänta inte till sista stund utan börja redan nu fundera ut en bra present till pappa!

Visa filter Dölj filter
Varumärke
MOTO Razor
199 kr
Köp!
Info
C200 Ion trimmer
2439 kr
Köp!
Info
1  2  3  4  Nästa »  |  Visa alla

Fars dag firas andra söndagen i november

Fars Dag instiftades i USA under tidigt 1900-tal för att komplementera Mors Dag. Det firades lite här och där i olika delstater och det tog några år innan det blev en tradition som sen kom att sprida sig över hela världen. Idag firar man alla pappor i de flesta av jordens länder.

Till Sverige kom fars-dag-firandet först 1931. De allra flesta har förlagt firandet till 3:e söndagen i juni. Det var också den dag vi firade här i Sverige till en början men vi har flyttat det till andra söndagen i november. Det är också den dag man i våra grannländer Norge och Finland firar Farsdag.

Vanliga presenter på Fars dag

Den absolut vanligaste farsdagspresenten är en slips. Ungefär hälften av alla pappor får en blå, röd eller randig slips på fars dag. Skjortor, strumpor och böcker hör också till de mest förekommande gåvorna. Vuxna barn som ger gåvor till sina pappa väljer whiskeyflaskor, herrparfymer eller kanske en deodorant.

Med tanke på att dagen infaller i november och hösten börjar göra sitt intåg är det också vanligt att man ser mössor, tofflor eller långkalsonger i paketet.

Skrivet om Fars dag

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Klarna