Floris London

Floris London butik Jermyn street 89

Floris London

Författaren Ian Fleming, mannen bakom gentlemannen James Bond, älskade parfymerna från Floris London. I boken Dr No tappar James upp ett bad med Floris Lime Bath Essence och han sägs även ha varit en flitig användare av Floris No 89.

Vi har valt att vara återförsäljare till Floris London eftersom vi tycker de har ett fantastiskt sortiment av parfymer som andas gentlemannaskap och exlusivitet. I sortimentet hittar du allt från deostick till aftershaves och EdT samt doftprover/samples.

Visa filter Dölj filter
Artikelgrupper
1  2  Nästa»

Hisnande historia från Floris London

Allt började i Londons affärskvarter kring Jermyn Street i början på 1700-talet. Det var på gatunummer 89 som Juan Famenias Floris tillverkade skräddarsydda parfymer till Londons högt uppsatta personer. På den tiden var det hjärtat av Londons dåvarande finanscentra. Butiken finns kvar på adressen även idag och har en fantastisk känsla och du kan inte undvika att känna historiens vingslag när du besöker den.

I Floris butik kan du bland annat hitta ett kvitto från december 1934 när Winston Churchill köpt parfymen Special no 127. Här finns även ett minimuseum över Floris Londons historia och parfymer.

1820 fick Floris sin första kungliga utmärkelse av Kung Georg IV. Lite senare 1851 hölls en stor utställning i Hyde Park bara ett stenkast därifrån och då presenterades 112 olika dofter. I slutet av 1800-talet tog nästa generation Floris över verksamheten.

Den ökade efterfrågan på parfymer gjorde att en ny fabrik öppnades i Devon och den invigdes av Prinsessan Diana år 1989. I samband med firandet av 280 år som varumärke firade Floris 2010 med att släppa en limited edition doft kallad 280 och den tillverkades endast i 280 flaskor - en riktigt raritet.

2012 öppnades deras andra butik på den exklusiva adressen 147 Eburty Street Belgravia. 2013 lanserades Royal Arms - Diamond Edition för att fira drottningens födelse 1926.


Passion för doft med Floris parfym

Under alla år har Floris tillverkat exklusiva och skräddarsydda parfymer. Samarbetet med skjorttillverkaren Turnbull & Asser är ett fint bevis på den passion de lägger ner i allt de gör. Ett parfym som blev så bra att den togs upp i Floris egna sortiment. Först var den skapad som en bespokeparfym.

Inga produkter från Floris London testas på djur.

Skrivet om Floris London

1927 med Floris London

1927 med Floris London

Hela nittonhundratalet är ett spännande och dramatisk århundrade på många sätt. En otrolig industriell utveckling och två världskrig som präglat historien på många sätt. Floris London har tagit fasta på elegansen, överdådet och glamouren som präglade 1920-talet med sin doft 1927. Läs mer
James Bond och Floris London

James Bond och Floris London

Floris London och James Bond har nära band. De berömda bondfilmerna har inspirerat stora varumärken som Omega, parfymhus som Floris London att fånga atmosfär, flärd och spänning. Den brittiske författaren Ian Flemming som skapat historien om James Bond sägs ha haft No. 89 som sin personliga favorit. Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea