Hårfibrer

Med ålder kommer tunnhårighet och håravfall. Har du börjat skönja kala fläckar i håret och vill dölja de ska du prova hårfibrer. Med statisk elektricitet fäster fibrerna på dina tunna hårstrån och sen kan du fixera med en enkel hårspray. Här hittar du populära märken som Hairbond och Toppik, båda med storsäljande hårpuder som gillas av många tunnhåriga. Hårfibrer kan också användas för att maskera utväxt och skapa utseendet av ett fylligare hår.

Visa filter Dölj filter
Varumärke

Så applicerar du hårfibrer på bästa sätt

För den som vill dölja tunnhårigheten på skalpen finns det idag en enkel metod som du kan göra själv eller med lite hjälp av någon annan. Med elektrostatiskt laddade hårfibrer kan man till synes trolla bort en kala fläck på några minuter. I t.ex. Toppiks produkter finns små, små fibrer som likt magneter fäster till de hårstrån som finns i det tunnhåriga området. När fibrerna väl fastnat sitter de kvar tills du tvättar håret nästa gång med schampo.

  • Steg 1: Tvätta och torka håret
  • Steg 2: Styla håret som du brukar och vill ha för dagen
  • Steg 3: Puffa ut pudret med hårfibrer eller spraya på om du köpt hårfiberspray
  • Steg 4: Varsamt klappa lite lätt på området för att sprida ut fibrerna jämnt
  • Steg 5: Lås in fibrerna med en spray, gärna de som speciellt tagits fram för att låsa in hårfibrer.

Skrivet om Hårfibrer

Håravfall och tunnhårighet hos män

Håravfall och tunnhårighet hos män

Orsakerna till håravfall kan vara ärftliga eller av medicinska skäl. Absolut vanligast är att generna styr håravfallet och att det kommer med åldern. Då är också nästan uteslutande män som det drabbar och kallas därför ofta för manligt håravfall (androgen alocepi). Läs mer
Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea