Hårborste med svinborst

Svinborst hårborste

Hårborste svinborst

En hårborste av svinborst, som också brukar kallas vildsvinsborst (eng: boar), är skonsam mot ditt hår och ger ett mindre slitage när du borstar ditt hår. Hårborstar av naturhår har också fördelar att de når ner och ger hårbotten massage och stimulans samtidigt som naturliga oljor från hårbotten kommer upp. Det gör att håret smörjs på ett naturligt sätt och får bättre lyster. En äkta svinborste för håret är en bra investering och finns i alla former, även som rundborste.

Visa filter Dölj filter
Varumärke
Military Brush
129 kr
Köp!
Info

Fördelarna med en skonsam borste av naturhår

En svinborste innehåller hår från gris som är en restprodukt av att vi äter griskött. På så sätt kan den restprodukten komma till användning och nytta. Svinhåret är styvare än vanligt människohår och många andra hår från djur. Därför lämpar sig det utmärkt för att användas i hårborstar.

  • Skonsammare än en borste med vanliga piggar av metall eller plast. Då den flexar och ger med sig på ett annat sätt i stället för att slita i håret. 
  • Polerar hårstrået och fördelar hårets naturliga oljor och ger en fin glans. 
  • Ger också hårbotten en lagom mild skrubb som stimulerar hårbotten och främjar hårväxt. I hårbotten kan det lätt bildas avlagringar eller kanske rester från hårbotten som kan skapa klåda och irritation.
  • En hårborste av naturhår kan också precis som en klädborste bidra till att hålla ditt hår renare. Svinborsten borstar loss smuts och orenhet som sedan transporteras ut från håret. 
  • Det finns olika modellar av svinborstar - rundborstar, paddelborstar och de som kombinerar vanliga piggar som tränger ner i håret och reder ut med just det mjukare svinborstet.
Rundborste med svinborst är särskilt bra om du vill föna eller skapa volym. Du får lätt grepp om håret och kan använda värme och produkter för att skapa volym. Tänk på att det är naturhår och för varm luft kan skada naturhåret och kletiga produkter gör hårborsten snabbt ofräsch. Men använder du mer oljebaserade produkter, saltvattensprayer eller olika hårtonics har dessa sällan en negativ effekt på borsten. 

Bästa svinborsten för just din hårtyp

Desto tjockare hår du har och mer behov av att reda ut håret kan en kombination av en hårborste med piggar och svinborst så kallad piggsvinborste vara ett bra alternativ. Piggarna gör att du kommer ner i håret på ett bra sätt med just naturhåret polerar och tillför naturlig glans till håret. För den som har tjockt hår eller krulligt hår rekommenderar vi Acca Kappas svinborste med dubbla nylonpiggar och med svinborst i botten. Samma typ av borste finns också med singel nylonpiggar som också passar för dig som har lite tjockare hår eller krulligt hår.

Krulligt hår är alltid mer utmanande att borsta då det lätt sliter på håret. Där kan en svinborste vara särskilt bra då den är skonsam och bidrar inte med särskilt mycket slitage. Om du har krulligt hår kan du i handduksfuktigt hår använda en borsten med koniska piggar för att reda ut håret. Och sedan kan du finborsta håret när det torkat något med en svinborste. 

För dig som har tunnt och fint hår kan en svinborste göra stor skillnad då den inte sliter på håret på samma sätt. Dessutom kan du använda olika groomingsprayer och saltvatten tillsammans för att skapa volym och textur till ditt kanske skandinaviska hår. Vill du bygga volym rekommenderar vi någon av Kent Brushes rundborstar av svinborst som Stor Rundborste Svinborst. Om du istället enbart vill borsta igenom håret och har tunnt skandinaviskt hår tycker vi att Kents Large Rubber Cushion Brush är en bra alternativ. Ju finare och tunnar hår du har behöver du inga extra piggar utan svinborstet kommer ner ändå i håret och mot hårbotten.

Så kan du tvätta din hårborste av svinborst

En svinhårsborste är bäst på att dra upp serum från hårbotten men också att samla upp damm och luftföroreningar. Därför är det bra att med jämna mellanrum rengöra och tvätt sin hårborste med svinborst.

Med en kam och borst-rensare kan du hålla din hårborste fräsch mellan gångerna som du rengör din borste ordentligt. Med den borstar du bort en del smuts och avlagringar som samlas djupare ner i hårborsten.

  1. Dra lös hår och damm. Prova med en kam eller gaffel för att greppa tag i allt.
  2. Häll upp varmt vatten i en skål som har en lämplig kant. Du vill kunna lägga ner borsten men inte så att plattan och borstryggen hamnar under vatten.
  3. Rör runt så att damm och föroreningar lossnar.
  4. Tag upp borsten och låt den stå med svinborsten nedåt på en handduk och låt torka.

Om din hårborste är gjord av trä kan du ibland behöva olja in den för att få den att hålla längre. Det är särskilt viktigt om du har tvättat den med vatten.

Vi har ett utbud av svinhårsborstar i lite olika storlekar från stora paddelborstar till en liten svinborste som är lätt att ta med sig.

Skrivet om Hårborste med svinborst

Trygg e-handel
prisjakt
Pricerunner
Svea